Volledig scherm
Fabio Jakobsen is een van de beloftevolle wielrenners die Olympia’s Tour reed - in 2016 werd hij tweede in de rit naar Zutphen - en later doorbrak als beroepsrenner. © AP

Olympia’s Tour krijgt start en finish in Twello

WIELERKOERSOlympia’s Tour kent dit najaar een etappe in de gemeente Voorst. Op vrijdag 18 oktober voert de derde etappe van de oudste rittenkoers van Nederland door de gemeente, waarbij de start en finish zijn gesitueerd in Twello.

Maar het is de gehele gemeente die deze beloftenwedstrijd (-23) mag begroeten. De route voert namelijk niet alleen door Twello, maar ook door alle 11 kernen in de gemeente Voorst. Vervolgens zijn drie plaatselijke ronden rond Twello voorzien. De route wordt uitgezet door de plaatselijke Toerclub ETT.

Talenten onder 23

Ook in 2016 deed Olympia’s Tour de regio aan, toen met een finish in Zutphen. De wedstrijd profileerde zich toen nadrukkelijk voor het eerst als beloftenwedstrijd voor de beste talenten onder 23 jaar. Het was Kristoffer Halvorsen die de dagzege pakte, de Noor werd later dat jaar wereldkampioen bij de beloften in Qatar. Inmiddels rijdt hij bij Team Ineos, de opvolger van Team Sky.

Ook de nummers twee en drie van die rituitslag zijn inmiddels beroepsrenner. Fabio Jakobsen rijdt bij Deceuninck-QuickStep en won al de Scheldeprijs en ritten in de BinckBank Tour en de Tour of California. Nummer drie Jan Willem van Schip rijdt bij Roompot-Charles en is wereldkampioen puntenkoers op de baan.

Motoragenten

Olympia’s Tour vindt normaal gesproken in september plaats. Maar vanwege onvoldoende beschikbare motoragenten ter begeleiding verhuist de wedstrijd naar oktober en is ditmaal een vijfdaagse van 16 tot en met 20 oktober. Voorst is de eerste etappe die bekend wordt gemaakt.

  1. Angelique is verkeersregelaar bij Olympia's Tour: met een glimlach blijkt iedereen blij
    PREMIUM
    Video

    Angelique is verkeersre­ge­laar bij Olympia's Tour: met een glimlach blijkt iedereen blij

    Verkeersregelaars: Van die mensen die vrijwillig een weg afzetten om vervolgens van alles naar hun hoofd geslingerd te krijgen omdat niemand er tegenwoordig meer van gediend is even stil te moeten staan. Is dat beeld juist? Vandaag helpt verslaggever Angelique Rondhuis een handje bij de etappe van Olympia's Tour door de gemeente Voorst. Drie keer moet de weg dicht voor het overige verkeer om de wielrenners door te laten.

Apeldoorn