De randweg loopt nu dood bij bedrijventerrein Engelenburg in Twello. De gemeente Voorst wilde de weg graag doortrekken naar de Rijksstraatweg aan de westkant van het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
De randweg loopt nu dood bij bedrijventerrein Engelenburg in Twello. De gemeente Voorst wilde de weg graag doortrekken naar de Rijksstraatweg aan de westkant van het dorp. © FOTO HISSINK / archief

Omstreden randweg Twello van de baan (want er is helemaal geen geld voor...)

Voorst heeft een hoofdpijndossier minder. Tot grote onvrede van inwoners zette de gemeente alles op alles om de randweg van Twello af te ronden. Maar dat is voor niets geweest. De financiering komt niet rond. 

6 reacties

 • Reinder Bosch

  11 maanden geleden
  Uitstekend besluit. Geen geldverspilling. Kostbare natuur niet opgeofferd. En het is n.b. stuk veiliger zonder rondweg. Wat wel slim is de paar bedrijven met veel vrachtverkeer verplaatsen naar industrieterrein Engelenburg.
 • Ronald Bos

  11 maanden geleden
  Superblij mee! Wanneer je 40 jaar lang om verschillende (gezochte) redenen kostbare natuur en belasting geld wilt schuiven in dergelijk slecht plan is de eindconclusie gerechtvaardigd. En er word echt niemand om dood gereden in Twello, onzin. We drinken een borrel op de uitkomst. Proost!
 • R.F.J. Jansen

  11 maanden geleden
  De heer Wolbers heeft groot gelijk . Als er vandaag of morgen een dodelijk ongeval gebeutr op de Molenstraat of Iordensweg of Hietweideweg dan zul je de klagers weer horen over de verkeersveiligheid in het dorp . Maar dan moet je ook niet gaan zeuren want dat is dan te danken aan dit kleine groepje zeurders , en als men dan een vergelijk trekt met het nieuwe gemeentehuis dan wordt je wel heel ongeloofwaardig en overal een ongefundeerde mening over hebben .TRIEST!!
 • E. van Willegen

  11 maanden geleden
  Als er niet zo'n duur ambtenarenpaleis was geweest dan was er geld zat geweest maar desondanks erg blij dat het niet doorgaat.
 • F Wolbers

  11 maanden geleden
  Ongelooflijk en zeer zeer teleurstellend dat de rondweg niet door gaat. Het grootste deel van de tegenstanders wisten dat de rondweg er zou komen maar hebben door protest laten zien dat een kleine groep heel overig Twello in de kou laat staan. De Molenstraat en iordensweg zullen ongelooflijk druk blijven met alle gevaren voor kinderen en omwonenden. Typisch weer een voorbeeld waar in Nederland het belang van een kleine groep boven het algemeen belang wordt gesteld.