Voorst wil in de verschillende dorpen ondergrondse containers plaatsen. Dat moet ervoor zorgen dat het aantal kilo’s restafval minder wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorst wil in de verschillende dorpen ondergrondse containers plaatsen. Dat moet ervoor zorgen dat het aantal kilo’s restafval minder wordt. © Frans Paalman/ archief

Ondergrondse afvalcontainers in Voorst? Politiek twijfelt: ‘Creëert problemen die er nu niet zijn’

Voorster partijen staan niet te springen om het voorgestelde nieuwe afvalbeleid. Met dat voorstel komen er ondergrondse containers in de dorpen. Voorstenaren krijgen de keuze hun grijze kliko weg te doen en in plaats daarvan gebruik te maken van een ondergrondse container. ,,Waarom iets veranderen dat al goed loopt?”

7 reacties

 • W. Maatman

  2 maanden geleden
  Laat de gemeente eerst eens een milieustraat inrichten voor haar inwoners, dit zal ongetwijfeld leiden tot veel minder restafval; nu wordt van alles in de grijze containers gedumpt.
 • S. Veldhoen

  2 maanden geleden
  @Henk Hartman Enquete? nou hier ook niet hoor...en dat heeft niks met opletten te maken, het Voorster nieuws wordt elke week doorgespit. Blijft bijzonder dat als de meerderheid (80%!!) al aangeeft op de huidige manier door te willen gaan de gemeente toch zo nodig wil veranderen. Als die container in de kern van het dorp komen (Terwolde), dan moet ik anderhalf km met die zak zeulen (en dat terwijl ik binnen de bebouwde kom woon)...koekkoek
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  @Henk Hartman waarom dan toch dat vasthouden aan de gedachte dat met de door hun voorgestelde plannen voor minder restafval zal zorgen? In o.a. Deventer is al gebleken dat dat niet gaat werken en daar gaan ze waarschijnlijk weer terug naar het oude systeem: per saldo goedkoper en minder rommelig straatbeeld.
 • Henk Hartman

  2 maanden geleden
  Eric Willemsen , je hebt je slecht geinformeerd , er is een uitgebreide enquete geweest, de wensen zijn bekent, jij hebt niet opgelet en , rest de vraag of het een goed idee is ik twijfel er ook aan en de gemeenteraad twijfelt ook goed de stentror lezen hoor :)
 • E. van Willegen

  2 maanden geleden
  Wethouder Bert Visser stelt dat er naar de inwoners is geluisterd maar mij is nog nooit wat gevraagd.Laat de inwoners van de gemeente Voorst een enquête invullen en je weet precies wat de wensen zijn zodat de wens van Bert Visser niet doorgedrukt behoeft te worden.