Diny Debets-Van Overbeek in Twello heeft voor haar vele vrijwilligerswerk een lintje gekregen.
Volledig scherm
Diny Debets-Van Overbeek in Twello heeft voor haar vele vrijwilligerswerk een lintje gekregen. © ANP

Onderscheiden Diny uit Twello helpt eenzaamheid te voorkomen onder ouderen

Diny Debets-Van Overbeek heeft vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen. De 73-jarige vrouw uit Twello is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In het woonzorgcentrum Martinushof in haar woonplaats kreeg ze tijdens de Welfairemiddag van het Nederlandse Rode Kruis het lintje opgespeld door burgemeester Jos Penninx.

Mevrouw Debets-Van Overbeek is ruim 29 jaar vrijwilliger bij en bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Voorst. Ze begon als hulpverlener bij evenementen. Sinds 1999 is ze voorzitter en coördinator van de Welfaire en zet ze zich in om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

EHBO

Bovendien is ze de drijvende kracht achter de jaarlijkse collecte en helpt ze bij de jaarlijkse vakantieprojecten. Voorheen verzorgde ze de jeugdactiviteiten en ondersteunde ze het project ’EHBO leer je zo’, gericht op leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Liefst 34 jaar was ze vrijwilliger bij de muziekvereniging Cadenza inTwello. Ze was actief als coördinerend majorettemoeder en organiseerde de optredens van het majorettekorps en de public relations.

Scoutinggroep

De Twellose was voorheen speltakleider bij de scoutinggroep ‘Kardinaal De Jong’, organisator van de kindernevendiensten van de rooms-katholieke Sint-Martinuskerk en vrijwilliger bij de Speel-O-theek Twello.

Apeldoorn