Volledig scherm
PREMIUM
© Ronny te Wechel

Onderzoek fatale parachutesprong Teuge 'ingewikkeld'

Het team dat onderzoek doet naar de fatale parachutesprong van Fabiënne Lam in Teuge, is dringend op zoek naar getuigen. Dat meldt onderzoeksleider Wytse Dijkstra. Hij verwacht dat het onderzoek weken gaat duren. ,,Dit is een ingewikkelde zaak.”

Wytse Dijkstra is zelf instructeur bij een paracentrum. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) en de Luchtvaartpolitie doen samen onderzoek naar de dodelijke sprong. ,,Dit ongeval is geen abc’tje”, erkent de onderzoeksleider van de veiligheidscomissie KNVvL. ,,Dat komt omdat het slachtoffer buiten het zichtveld van het paracentrum in Teuge terecht is gekomen. Ook andere parachutisten hebben haar niet meer gezien. Lastig, want juist collega-springers kunnen meestal perfect aanwijzen waar het mis is gegaan.”

  1. Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden
    PREMIUM

    Lintje voor Klarenbeek­se voorvech­ter van betere leefomstan­dig­he­den Roemeense paarden

    Een krantenartikel in 2008 over het leed van werkpaarden in Roemenië greep Miriyam Daggelders zeer aan. De Klarenbeekse reisde met drie vriendinnen af naar het land om met eigen ogen te bekijken onder welke omstandigheden deze dieren daar leven. ,,We hebben heel veel ellende gezien. Terug in Nederland hebben we eerst geprobeerd aansluiting te zoeken bij een grote organisatie. Dat lukte niet en daarom zijn Maartje Weesie en ik op 1 september 2009 naar de notaris gestapt om Stichting Roemeense Paarden in Nood op te richten.”

Apeldoorn