Volledig scherm
PREMIUM
© Ronny te Wechel

Onderzoek fatale parachutesprong Teuge 'ingewikkeld'

Het team dat onderzoek doet naar de fatale parachutesprong van Fabiënne Lam in Teuge, is dringend op zoek naar getuigen. Dat meldt onderzoeksleider Wytse Dijkstra. Hij verwacht dat het onderzoek weken gaat duren. ,,Dit is een ingewikkelde zaak.”

Wytse Dijkstra is zelf instructeur bij een paracentrum. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) en de Luchtvaartpolitie doen samen onderzoek naar de dodelijke sprong. ,,Dit ongeval is geen abc’tje”, erkent de onderzoeksleider van de veiligheidscomissie KNVvL. ,,Dat komt omdat het slachtoffer buiten het zichtveld van het paracentrum in Teuge terecht is gekomen. Ook andere parachutisten hebben haar niet meer gezien. Lastig, want juist collega-springers kunnen meestal perfect aanwijzen waar het mis is gegaan.”

  1. Miljoenenproject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’
    PREMIUM

    Miljoenen­pro­ject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’

    Geen grootschalige protesten van omwonenden of natuurorganisaties die de barricade opgingen. Het megaproject rond de verbreding van de A1 gaat volgende maand van start na een (bijna) geruisloze voorbereiding. Met 400 miljoen euro en tien jaar werk één van de grootste en langstlopende infraprojecten van Rijkswaterstaat. ,,Ook wij profiteren van een bredere A1, daarom staan we niet met gele hesjes in de berm”, denkt John Relou van Belangenvereniging Bathmen

Apeldoorn