Volledig scherm
PREMIUM
© Ronny te Wechel

Onderzoek fatale parachutesprong Teuge 'ingewikkeld'

Het team dat onderzoek doet naar de fatale parachutesprong van Fabiënne Lam in Teuge, is dringend op zoek naar getuigen. Dat meldt onderzoeksleider Wytse Dijkstra. Hij verwacht dat het onderzoek weken gaat duren. ,,Dit is een ingewikkelde zaak.”

Wytse Dijkstra is zelf instructeur bij een paracentrum. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) en de Luchtvaartpolitie doen samen onderzoek naar de dodelijke sprong. ,,Dit ongeval is geen abc’tje”, erkent de onderzoeksleider van de veiligheidscomissie KNVvL. ,,Dat komt omdat het slachtoffer buiten het zichtveld van het paracentrum in Teuge terecht is gekomen. Ook andere parachutisten hebben haar niet meer gezien. Lastig, want juist collega-springers kunnen meestal perfect aanwijzen waar het mis is gegaan.”

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

Apeldoorn