De forensische opsporing probeert de leeftijd vast te stellen van de schedel die gisteren opdook bij Kringloop Twello.
Volledig scherm
De forensische opsporing probeert de leeftijd vast te stellen van de schedel die gisteren opdook bij Kringloop Twello. © Ronny te Wechel

Onderzoek naar ‘kringloop-schedel’ in Twello richt zich op vaststellen leeftijd

In het onderzoek naar de gisteren bij Kringloop Twello opgedoken menselijke schedel probeert de forensische opsporing in Elst allereerst de leeftijd vast te stellen. ,,We willen met name weten hoe oud de schedel is. Afhankelijk van de uitkomst gaan we verder kijken. Een van de opties is de schedel door een dna-databank te halen”, zegt politiewoordvoerder Anne Coenen.

Als blijkt dat de schedel bijvoorbeeld voor studiedoeleinden is gebruikt, is verder onderzoek volgens Coenen niet meer nodig. De uitkomst van het onderzoek verwacht zij volgende week te kunnen melden. De politie speurt ondertussen niet naar de man of vrouw die de schedel met zes kiezen en één tand in een doos bij de kringloopwinkel in Twello heeft ingeleverd.  Dit moet gisterochtend of maandag zijn gebeurd. Medewerker Boy Denekamp trof de schedel tot zijn schrik aan in een doos waarin ook kopjes, schoteltjes en prullaria zaten.

Hans Hekkert, directeur van de kringloop aan de Koppelstraat, besloot de politie in te schakelen. Die nam de schedel in beslag en vervoerde de opmerkelijke vondst naar het centrum forensische opsporing in Elst.

Apeldoorn