Emiel de Weerd (inzet) en Sophie Hermans van de VVD.
Volledig scherm
PREMIUM
Emiel de Weerd (inzet) en Sophie Hermans van de VVD. © ANP / Ronald Hissink / fotobewerking de Stentor

Onvrede bij lokale Gelderse VVD’ers over landelijke collega’s: ‘Ontkoppeling AOW is een ondoordacht plan’

Stevige kritiek vanuit acht Gelderse VVD-fracties over het ontkoppelen van de AOW van het minimumloon, een van de meest besproken ideeën van het kersverse kabinet. De lokale VVD’ers roepen fractievoorzitter Sophie Hermans hier niet mee in te stemmen. ,,Tweede Kamerleden moeten opkomen voor de burgers. Dat missen we nu.”

22 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 jaar geleden
  VVD WEG ERMEE!
 • j willems

  1 jaar geleden
  het merendeel van de onderstaande klagers zijn papagaaien.!!! ze weten echt het verschil niet tussen de landelijke en de gemeente politiek.
 • Jo Pelders

  1 jaar geleden
  Eindelijk is het de VVD dan gelukt. De invoering koppeling AOW-minimumloon was ze als een doorn in het oog. Even een onderonsje met CDA, D'66 en CU en weg koppeling. Zo hebben ze ook de WAO en WW en andere sociale voorzieningen de afgelopen 40 jaar uitgekleed of de strot om gedraaid. 2 miljard voor de senioren is teveel van het goede. Nee, liever tientallen miljarden naar het bedrijfsleven als coronasteun. Van CDA en CU zou je politiek verwachten die rekening houdt met de naasten. Maar nee hoor
 • Coos Paulusma

  1 jaar geleden
  Mijn pensioen is al 12 jaar bevroren, geen inflatiecorrectie. Het in stand houden van de koppeling tussen AOW en minimumloon zou 2 miljard euro gaan kosten. Dat is peanuts vergelen bij de 26 miljard euro die de milieu hobby van D’66 ons gaat kosten. Door daarmee in te stemmen heeft Rutte zijn 4e termijn gekocht ten koste van de gepensioneerden.
 • c. van Wingerden

  1 jaar geleden
  Fred Olthuis. Vele ouderen hebben ongelooflijk hard gewerkt, zeker. Maar vele jongeren tegenwoordig hebben geen perspectief. Werken, maar kunnen daarvan niet zelfstandig leven. Dat eelt op de handen, moet niet eelt op de ziel worden. Maar laten we niet partijen tegen elkaar uitspelen zo als regering (o.a. VVD) doet. AOW moet gekoppeld blijven aan stijgend minimum loon