Cesar Krijger en Miranda van de Bunte wonen in het voormalige baanwachtershuis in Teuge.
Volledig scherm
PREMIUM
Cesar Krijger en Miranda van de Bunte wonen in het voormalige baanwachtershuis in Teuge. © Rob Voss

‘Op een klein stationnetje’ in Teuge: werken vanuit de oude bedstee, ‘maar het uitzicht is groots’

VIDEOOp stations stoppen de treinen en beginnen de verhalen. Bij die vrouw hangend om de nek van haar geliefde. Bij die twee jongens en die nonchalante boks. Maar wat als het station geen station meer is? Wat als er iemand woont, er een sportschool zit, een café huist? Wat is dan het verhaal? Ronald Kamps reist in deze zomerrubriek langs onze vergeten stationnetjes om dát te achterhalen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Burgemeester Penninx van Voorst aangenaam verrast door afscheidsfilm: ‘Dit is een prachtig cadeau’
  PREMIUM
  VIDEO

  Burgemees­ter Penninx van Voorst aangenaam verrast door afscheids­film: ‘Dit is een prachtig cadeau’

  De opening van de film is wat mysterieus. Oud-politicus, schrijver en Twellonaar Jan Terlouw begint met de zin: ‘Mensen, ik zal jullie een verhaal vertellen’. Al snel volgen allerlei verhalen, die stuk voor stuk gaan over de Voorster burgemeester Jos Penninx, die sinds afgelopen maandag officieel ‘in ruste’ is. De afscheidsfilm is een speciaal cadeautje van de gemeente Voorst. ,,Dit doet mij best veel.’’

Apeldoorn