Oud-schaatser Stefan Groothuis uit Voorst zingend onder de douche om plaatsgenoot het dorp uit te werken

I'm singing in the rain... Het is oud-Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis die op social media al zingend onder de douche probeert de aandacht te trekken. Naar eigen zeggen om plaatsgenoot Mark Gilligan het dorp uit te werken. Maar Groothuis wil hem vooral op weg helpen naar Moskou, waar hij een behandeling tegen Multiple Sclerose kan ondergaan.

Groothuis’ bedoeling met het filmpje is om vandaag zoveel mogelijk mensen naar het dorpshuis van Voorst te krijgen. Daar wordt vanmiddag vanaf 15.00 uur tot ‘de late uurtjes’ onder het mom Gigs for Gilligan met een benefietconcert geld ingezameld voor de van oorsprong Ierse inwoner van Voorst. Het wordt een concert met een keur aan artiesten zoals Tristan Gilligan, The Lochmess Clan, Robert Pfeiffer,Jelle van Oosterwijk, Tom Eekhuis, BiG en Nowhere Men. ,,Voor elk wat wils", beloven de organisatoren. Stefan Groothuis en bergbeklimmer en Voorstenaar Wilco van Rooijen staan in het programma als sprekers. 

Muzikant Mark Gilligan (54) kreeg in 2003 te horen dat hij lijdt aan Multiple Sclerose. In Moskou kan hij een stamceltransplantatie. Dat is een behandeling die in Nederland niet wordt gedaan of vergoed. Voor die behandeling in Moskou is flink veel geld nodig. Een slordige 75.000 euro. En dus komen inwoners en bedrijven van Voorst in actie om hun plaatsgenoot te helpen, maar ook om er een gigantisch goed feest van te maken. ,,Voorstenaren, sta achter onze plaatsgenoot en stop de MS bij Mark Gilligan", aldus Frank Koopman, een van de initiatiefnemers van het benefietconcert. 

De poster van het benefietconcert voor de Mark Gilligan.
Volledig scherm
De poster van het benefietconcert voor de Mark Gilligan. © Mark Gilligan/Facebook
  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.

Apeldoorn