De eigenaresse spreekt sussende woorden om haar paard gerust te stellen, terwijl de brandweer een strategie bedenkt om de merrie te redden.
Volledig scherm
PREMIUM
De eigenaresse spreekt sussende woorden om haar paard gerust te stellen, terwijl de brandweer een strategie bedenkt om de merrie te redden. © Bjorn Kiezenberg

Paard overleeft val in zwembad Terwolde dankzij knappe reddingsac­tie: ‘Zagen wij ook niet aankomen’

Een paard in Terwolde heeft vanochtend enkele angstige uren doorgemaakt, toen ze losbrak, in een zwembad viel en er niet meer uit kon komen. Dankzij de gezamenlijke inspanning van de brandweer, de dierenarts en een inventieve buurman overleefde ze het avontuur. ,,Zo'n happy end, daar doen wij het allemaal voor.’’

8 reacties

 • Liesbeth Schut

  4 maanden geleden
  Ontzettend fijn dat het weer goed gaat met de merrie. Geweldig ook die samenwerking tussen allerlei mensen uit verschillende dorpen in de omgeving. Noaberschap ten top.
 • Olaf Winands

  4 maanden geleden
  Ik word ook altijd zo emotioneel bij dierenleed. Dit bericht doet dan ook deugd en stemt mij erg blij. Gelukkig zijn er in Nederland nog heel veel van zulke fijne mensen, en deze verdienen allemaal een lintje, hoe groot of klein hun heldendaad ook was.
 • Chris Huisman

  4 maanden geleden
  En dan te bedenken dat het korps Terwolde ooit op de wip heeft gestaan. Niet veel uitrukken, maar wel degelijk een belangrijke functie, en gezien hun voertuig zelfs van landelijk belang. Toppers!
 • Paula Doelman

  4 maanden geleden
  Wat een fijn goed nieuws, naast zoveel verdrietg en ellendig nieuws zoals iuit Oekraine. Well done!
 • R. Otters

  4 maanden geleden
  Chapeau voor de redders . Ps: ligt de sint niet nog onder water ?