Op de gronden grenzend aan het vliegveld Teuge zijn plannen om een zonneveld van 25 hectare te leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de gronden grenzend aan het vliegveld Teuge zijn plannen om een zonneveld van 25 hectare te leggen. © Ronald Hissink

Plan voor zonnepark van 25 hectare bij vliegveld Teuge: ‘Onderzoeken wat inwoners ervan vinden’

Een zonnepark van 25 hectare, naast vliegveld Teuge. Het zijn de plannen van een melkveehouder in het dorp. Hij stopt met zijn boerderij en wil zijn land gebruiken voor het opwekken van duurzame energie. De lokale belangenvereniging onderzoekt hoe inwoners tegenover het plan staan. ,,Dan hebben we in beeld wat er speelt en wat de voor- en nadelen zijn.”

10 reacties

 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Ja. Nederland wordt steeds groener 🙈...
 • Jos Bingen

  2 maanden geleden
  A Baar We willen wel zonnne panelelen maar wel bij een ander ??
 • Erik Boom

  2 maanden geleden
  Volgens mij is het een illusie om te denken dat alle huizen in Teuge op korte termijn zonnepanelen op het dak hebben. En zelfs dan is het volgens mij de vraag of dit voldoende is om energiedoelstellingen te halen. Gelukkig wordt het natuurgebied uitgebreid zodat deze mooie omgeving in stand gehouden wordt en de omwonende minimaal zicht op de panelen hebben. Is het overigens niet zo dat elektrische vliegtuigen veel minder geluidsoverlast leveren? Tijden veranderen, mooi initiatief!
 • B Straatman

  2 maanden geleden
  Gooi eerst alle daken nu eens vol. Ook bij de boeren, nabij wilp wilde ook een boer zijn 3 grote daken vol leggen. Uitslag, mag niet en kan niet omdat het net dat niet aan kan. Recent zijn er zwaardere kabels aangelegd maar nog steeds nee Als er dan goede landbouw grond wordt vol gelegd kan het wel. Doodzonde van die mooie omgeving
 • Rene Groen

  2 maanden geleden
  Super! Blij dat er mensen zijn die urgentie voelen bij het klimaat en hier actief mee aan de slag gaan. Zonnepanelen alleen op daken gaat (helaas!!) niet snel genoeg. Zonneakkers zijn niet mooi maar wel nodig!!!
 1. Geo uit Voorst legt na 45 jaar de brandweerpieper neer: ‘Brandweer kun je niet half doen’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Geo uit Voorst legt na 45 jaar de brandweer­pie­per neer: ‘Brandweer kun je niet half doen’

  Van zijn 21ste tot zijn 66ste bijna nonstop inzetbaar voor de brandweer, dat is Geo Sarink uit Voorst. Maar nu is het genoeg geweest, zo zegt hij zelf, hoewel hij het nog niet te zwaar vindt. Sarink vertelt hoe zijn installateursvak hem van pas kwam als brandweerman en waarom hij stopt, ook al vindt hij het nog niet te zwaar: ,,Brandweer kun je niet half doen, hè.’’