Politie haalt vluchtend vijftal na autocrash uit trein

Video en UpdateDe politie heeft vanmorgen op station Twello vijf mannen uit een trein gehaald en aangehouden. Het kwintet was op de vlucht, maar kon met behulp van een politiehelikopter getraceerd worden.

Rond half vijf kwam het voertuig waarin zij zaten vanwege een verdachte situatie bij Zwolle in beeld op de ANPR, het automatische kentekenregistratiesysteem van de politie. Nadat agenten een stopteken hadden gegeven, gingen de vijf mannen - tussen de 18 en 21 jaar en allemaal afkomstig uit Den Bosch - er vandoor. Tijdens de vlucht werden er verschillende goederen, vermoedelijk van diefstal afkomstig, uit de auto gegooid. Na een wilde achtervolging crashte de auto op de Blikkenweg in Twello, waarna het kwintet te voet wegvluchtte. 

De politiehelikopter en de hondengeleider werden ingezet om het vluchtende vijftal te vinden. Na een korte zoekactie werden de vijf mannen op het station in Twello uit de trein gehaald en aangehouden. Door de politie-actie lag het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer enige tijd stil. 

Vroeg gewekt

Veel Twellonaren werden vrijdagochtend wakker door het lawaai van de laag vliegende politiehelikopter. ,,Het was denk ik tegen een uur of half zeven, zeven uur, dat ik wakker werd van het lawaai’’, zegt een Twellonaar die pal tegenover het station woont. Hij wil niet met zijn naam geciteerd worden. ,,Het was in ieder geval nog heel erg donker. Wat verder is gebeurd, dat gedoe hier op het station, kennelijk met veel politieauto’s heb ik helemaal niet meegekregen.’’

Volledig scherm
De gecrashte auto bij Twello. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Apeldoorn