Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie zet pepperspray in om tractorbestuurder (19) uit Loenen van A50 bij Teuge te halen

updateDe politie heeft vanmorgen pepperspray gebruikt bij de arrestatie van een tractorbestuurder op de A50 bij Teuge. De 19-jarige man uit Loenen reageerde niet op aanwijzingen van de politie, waardoor volgens de politie een gevaarlijke situatie ontstond voor het overige verkeer en de agenten.

Lees alles over het boerenprotest in ons dossier.

De tractorbestuurder reed als enige van een groep de snelweg A50 bij Voorst op. Agenten sommeerden de 19-jarige bestuurder van de snelweg af te gaan, maar de bestuurder negeerde de aanwijzingen en bleef stug doorrijden. De tractor werd daarop bij Teuge klemgereden en tot stilstand gedwongen. 

De bestuurder weigerde daarna volgens de politie ook uit de tractorcabine te komen.  Agenten hebben vervolgens de deur van de tractor opengebroken om bij de bestuurder te komen. De politie heeft pepperspray gebruikt om de man uit de cabine te krijgen.  Volgens de politie was dat nodig om de situatie zonder risico op letsel voor de man en de agenten onder controle te krijgen.

Boete

De man uit Loenen werd opgepakt voor het in gevaar brengen van de veiligheid van het verkeer en voor het niet voldoen aan aanwijzingen van agenten. Hij is korte tijd vastgehouden op het politiebureau en werd later met een boete op zak weer vrijgelaten.

De beboete tractorbestuurder heeft tegenover de Stentor nog niet gereageerd op het voorval.

Apeldoorn