Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten asielzoekers regelmatig buiten slapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten asielzoekers regelmatig buiten slapen. © Robin Utrecht

Politiek wil dat Voorst meer doet om vluchtelingencrisis op te lossen, maar kan dat wel?

Vluchtelingen die dagenlang buiten slapen en kinderen die ziek worden door slechte leefomstandigheden. Voorster partijen kunnen de situatie in Ter Apel niet langer aanzien. Op initiatief van D66 gaat de gemeente daarom in overleg met de Veiligheidsregio om te zoeken naar een structurele oplossing. ,,Dit is te onduidelijk zo.”

2 reacties

  • M.C. Fels

    1 week geleden
    Een structurele oplossing bestaat uit het terugdringen, hoe dan ook, van de vluchtelingenstromen. We kunnen niet door blijven groeien in het huidige tempo. Nederland groeit als een idioot, en dat komt alleen maar door asiel. Mensen moeten in hun eigen regio blijven en daar zo snel het kan mee gaan vechten om de problemen die daar zijn te helpen oplossen.
  • B Straatman

    2 weken geleden
    Een structurele oplossing ligt voor nu direct in ter Apel. Zorg direct dat de gelukzoekers uit veilige landen eruit gefilterd worden en terug sturen. Die verpesten het voor de echte asielzoekers. Dit zowel in ruimte als in draagvlak onder de eigen bevolking. De gelukzoekers gaan nu wel een lang traject in met alle problemen van dien. Wat zelfs resulteert in lange rechtzaken tegen uitzetting, maar daar floreert weer een advocaten leger van. Hoeveel geld kost dat wel niet