Posterenkers Frans Pol (r) en dorpscontactpersoon Monika Klein Haar Bruntink (l) willen meer zeggenschap over wat er gaat gebeuren in hun woonplaats. Daarom zijn ze met andere Posterenkers een langetermijnvisie gestart, waarin de Posterenkers bepalen wat er gaat gebeuren in de buurtschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Posterenkers Frans Pol (r) en dorpscontactpersoon Monika Klein Haar Bruntink (l) willen meer zeggenschap over wat er gaat gebeuren in hun woonplaats. Daarom zijn ze met andere Posterenkers een langetermijnvisie gestart, waarin de Posterenkers bepalen wat er gaat gebeuren in de buurtschap. © FOTO HISSINK

Posterenk wil het even helemaal anders: Meer autonomie, meer zeggenschap: ‘Met ons idee pakt Posterenk de eigen regie op’

Het idee van Frans Pol en andere Posterenkers is duidelijk: Zij bepalen hoe de toekomst en inrichting van de 300 zielen tellende buurtschap eruit gaat zien. ,,Het initiatief moet liggen bij de Posterenkers, zij weten wat het beste is voor de plek. Met ons idee pakt het dorp de eigen regie op, in plaats van dat we het overlaten aan de gemeente.”

 1. Discussie om beeld op dak in Apeldoorn na zelfdoding van Justin (19): ‘Verplaats het naar beneden’
  PREMIUM
  POLL
  6

  Discussie om beeld op dak in Apeldoorn na zelfdoding van Justin (19): ‘Verplaats het naar beneden’

  Twintig jaar lang heeft er geen haan naar gekraaid. Maar door een droevige gebeurtenis wordt er nu heel anders tegen een kunstwerk op ’t Fort in Apeldoorn aangekeken. Omdat er mensen zijn die de dame op het dak met de zelfdoding van de 19-jarige Justin associëren, leeft de wens om haar te verplaatsen. Probleem is alleen dat niemand weet wie de eigenaar van het beeld is.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

Apeldoorn