Volledig scherm
Bjorn van Ekeren hield er een flinke wond en een bebloed shirt aan over. © eigen foto

Raadslid Voorst bij Twello aangevallen door agressieve roofvogel

En weer is er een hardloper aangevallen door een vogel. Na eerdere meldingen in Apeldoorn, HellendoornDalfsen en Putten was Bjorn van Ekeren vanmiddag vlakbij zijn woonplaats Twello de Sjaak. Het gemeenteraadslid voor Gemeente Belangen Voorst liep daarbij een hoofdwond op. 

Van Ekeren liep in de omgeving Voordersteeg-Wilpsedijk toen hij een dreun op zijn hoofd voelde. ,,Het was alsof er een baksteen op mijn hoofd viel.” Al snel concludeerde de Twellonaar dat er geen meteorieten uit de lucht waren gevallen, maar dat hij ten prooi was gevallen aan een roofvogel. ,,Omdat ik door de schrik ook viel, was ik wat gedesoriënteerd. Maar ik zag nog wel een schaduw van vermoedelijk een buizerd. Even leek het er ook op of-ie vanuit de verte weer terugkwam. Toen vroeg ik me af wat ik moest doen? Lawaai maken of hard wegrennen. Ik heb voor het laatste gekozen.”

Volledig scherm
Bjorn van Ekeren © Gemeente Voorst

Injectie

Toen hij de veilige thuisbasis had bereikt, besloot hij toch maar even de huisarts te bellen. ,,Daar ben ik even langs geweest voor een tetanusinjectie. Hoewel de wond op mijn hoofd hevig had gebloed, hoefde deze niet gehecht te worden.”  Na het doktersbezoek postte hij foto's van zijn onfortuinlijke hardloopavontuur op Facebook. Daarmee wil hij collega-buitensporters waarschuwen om goed uit te kijken als ze op of rond de Wilpsedijk zijn. ,,Nu zeg ik dat ik die omgeving voorlopig zelf mijd. Maar waarschijnlijk loop ik er van de week gewoon weer langs. Al ben ik dan ben wel extra alert.”

Volledig scherm
Een aanvallende buizerd. © Getty
 1. Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

  Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

  Het naspelen van de historische landing van het prinselijk gezin op luchthaven Teuge moet één van de hoogtepunten worden van de viering van 75 jaar vrijheid in Voorst. De gemeente besteedt hier in 2020 uitvoerig aandacht aan. Belangstellenden kunnen onder meer evenementen, exposities, lesprogramma’s en een interactieve fietsroute verwachten. Zelf steekt de gemeente hier 50.000 euro in. Daarnaast mikt zij op 82.000 euro subsidie van de provincie voor twee centrale projecten.
 2. Moeder regelt reanimatiecursus op Twellose school:
‘Niet weten wat te doen, is het ergste’
  PREMIUM
  video

  Moeder regelt reanimatie­cur­sus op Twellose school: ‘Niet weten wat te doen, is het ergste’

  Alle 150 leerlingen van 3 mavo, 3 havo en 3 vwo van het Veluws College in Twello weten binnenkort hoe te handelen als iemand een hartstilstand krijgt. Dit danken zij aan moeder Linda Boerkamp, die een cursus reanimatie regelde op de school. Als het aan de Wilp-Achterhoekse ligt, is die cursus slechts het begin. Schooldirecteur Piet Oosting vindt haar idee fantastisch: ,,Al is er straks maar één leerling die in actie komt bij een hartstilstand dan is dit al de moeite waard geweest.”

Apeldoorn