Volledig scherm
Bjorn van Ekeren hield er een flinke wond en een bebloed shirt aan over. © eigen foto

Raadslid Voorst bij Twello aangevallen door agressieve roofvogel

En weer is er een hardloper aangevallen door een vogel. Na eerdere meldingen in Apeldoorn, HellendoornDalfsen en Putten was Bjorn van Ekeren vanmiddag vlakbij zijn woonplaats Twello de Sjaak. Het gemeenteraadslid voor Gemeente Belangen Voorst liep daarbij een hoofdwond op. 

Van Ekeren liep in de omgeving Voordersteeg-Wilpsedijk toen hij een dreun op zijn hoofd voelde. ,,Het was alsof er een baksteen op mijn hoofd viel.” Al snel concludeerde de Twellonaar dat er geen meteorieten uit de lucht waren gevallen, maar dat hij ten prooi was gevallen aan een roofvogel. ,,Omdat ik door de schrik ook viel, was ik wat gedesoriënteerd. Maar ik zag nog wel een schaduw van vermoedelijk een buizerd. Even leek het er ook op of-ie vanuit de verte weer terugkwam. Toen vroeg ik me af wat ik moest doen? Lawaai maken of hard wegrennen. Ik heb voor het laatste gekozen.”

Volledig scherm
Bjorn van Ekeren © Gemeente Voorst

Injectie

Toen hij de veilige thuisbasis had bereikt, besloot hij toch maar even de huisarts te bellen. ,,Daar ben ik even langs geweest voor een tetanusinjectie. Hoewel de wond op mijn hoofd hevig had gebloed, hoefde deze niet gehecht te worden.”  Na het doktersbezoek postte hij foto's van zijn onfortuinlijke hardloopavontuur op Facebook. Daarmee wil hij collega-buitensporters waarschuwen om goed uit te kijken als ze op of rond de Wilpsedijk zijn. ,,Nu zeg ik dat ik die omgeving voorlopig zelf mijd. Maar waarschijnlijk loop ik er van de week gewoon weer langs. Al ben ik dan ben wel extra alert.”

Volledig scherm
Een aanvallende buizerd. © Getty

Apeldoorn