Volledig scherm
De intratuin-locatie in Twello. © Google Streetview

Retailplan gaat in hoger beroep om bestemming Intratuinlocatie Twello

Retailplan, dat een grote supermarkt wil vestigen op de plek waar nu nog de Intratuin in Twello huist, legt zich niet neer bij de uitspraak van de rechtbank in Arnhem. Die stelde dat de gemeente Voorst terecht een vergunning heeft geweigerd, zodat er geen supermarkt op deze locatie kan komen.

Op dit moment is detailhandel toegestaan, mits het om een tuincentrum gaat. Retail probeert - tot op heden vergeefs - de bestemming gewijzigd te krijgen,  zodat ze in het grensgebied van Twello en Deventer de supermarkt kan realiseren. 

Vertrouwen

De gemeente Voorst is fel tegen algemene detailhandel aan de Burgemeester van der Feltzweg, omdat ze de kernen vitaal wil houden. Dat doet ze door de detailhandel te concentreren in de dorpen. Verantwoordelijk wethouder Arjen Lagerweij is na het vonnis een tevreden man. ,,We zagen de rechtszaak met vertrouwen tegemoet en hebben gelijk gekregen van de rechtbank."

Wim Eilering van Retail had aan de zitting eind juli net als de wethouder een goed gevoel overgehouden. ,,Dit had ik niet verwacht", geeft hij toe. ,,Reken er maar op dat we hoger beroep gaan aantekenen, want er zitten een paar vreemde afwegingen in de uitspraak. Die zullen we richting het hoger beroep nader onderbouwen."

Laconiek

Lagerweij reageert bijna laconiek op de aankondiging van een hoger beroep. ,,Dan winnen we weer. Bovendien: als je weet dat je ergens niet welkom bent, moet je het dan via de rechter willen afdwingen?" 

Intratuin verlaat binnenkort de Burgemeester van der Feltzweg voor een nieuwbouwpand tussen het Overijssels Kanaal en de wijk Blauwenoord langs de N348. 

 1. Op Fliegerhorst Teuge gaat alles draaien om ‘gezonde aarde en bewuste samenleving’

  Op Flieger­horst Teuge gaat alles draaien om ‘gezonde aarde en bewuste samenle­ving’

  Terrein de Fliegerhorst in Teuge gaat dienen als onderkomen voor een coöperatie van kunstenaars, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Zij willen hier de thema’s kunst en cultuur, bewustzijn en zingeving en de voedselketen samenbrengen. Een stadslab, een belevenispark en kabouterpad, glaskunst, beeldhouwen, muziek, Earth Awareness (Aardebewustzijn) en een restaurant met logies zijn voorbeelden uit het bonte palet aan geplande activiteiten.
 2. Druk jaar lang van de ketel voor oud-papierclubs in Voorst

  Druk jaar lang van de ketel voor oud-papier­clubs in Voorst

  Voor de verenigingen en instellingen in de gemeente Voorst die hun inkomsten uit de inzameling van oud papier vrijwel zeker kwijtraken, heeft het college van B en W een tussenoplossing bedacht. De partijen krijgen van de gemeente komend jaar globaal het bedrag overgemaakt dat zij de afgelopen jaren aan de inzameling overhielden. In totaal gaat het om circa 50.000 euro. Grootverdiener is SV Twello met enkele tienduizenden euro's.

Apeldoorn