Volledig scherm
De Quabbenbergerbrug tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer. © Google

Scheur in Quabbenbergerbrug: zwaar verkeer tijdelijk geweerd

UpdateZwaar verkeer kan voorlopig geen gebruik maken van de Quabbenbergerbrug in het buitengebied van Terwolde. Bij onderhoudswerkzaamheden aan deze brug, die loopt over het Toevoerkanaal bij de aansluiting van de Quabbenburgerweg en Trippestraat, is onlangs een scheur ontdekt.

In opdracht van de gemeente Voorst heeft ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk een draagkrachtonderzoek uitgevoerd. Volgens een gemeentewoordvoerder lijkt het erop dat de schade te herstellen is.  Tot dat dit is gebeurd, mag alleen verkeer met een maximaal gewicht van 20 ton en een aslast van 5,3 ton over de brug. 

,,We hebben overleg gevoerd met LTO en Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, omdat er normaal gesproken veel landbouwverkeer en voertuigen van loonwerkers over de brug gaat. Binnenkort gaan we weer met het ingenieursbureau om tafel om te bepalen hoe we de brug het beste kunnen herstellen”, aldus de gemeentewoordvoerder. Het is onduidelijk hoelang de afsluiting voor zwaar verkeer gaat duren.

 1. Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

  Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

  Het naspelen van de historische landing van het prinselijk gezin op luchthaven Teuge moet één van de hoogtepunten worden van de viering van 75 jaar vrijheid in Voorst. De gemeente besteedt hier in 2020 uitvoerig aandacht aan. Belangstellenden kunnen onder meer evenementen, exposities, lesprogramma’s en een interactieve fietsroute verwachten. Zelf steekt de gemeente hier 50.000 euro in. Daarnaast mikt zij op 82.000 euro subsidie van de provincie voor twee centrale projecten.
 2. Moeder regelt reanimatiecursus op Twellose school:
‘Niet weten wat te doen, is het ergste’
  PREMIUM
  video

  Moeder regelt reanimatie­cur­sus op Twellose school: ‘Niet weten wat te doen, is het ergste’

  Alle 150 leerlingen van 3 mavo, 3 havo en 3 vwo van het Veluws College in Twello weten binnenkort hoe te handelen als iemand een hartstilstand krijgt. Dit danken zij aan moeder Linda Boerkamp, die een cursus reanimatie regelde op de school. Als het aan de Wilp-Achterhoekse ligt, is die cursus slechts het begin. Schooldirecteur Piet Oosting vindt haar idee fantastisch: ,,Al is er straks maar één leerling die in actie komt bij een hartstilstand dan is dit al de moeite waard geweest.”

Apeldoorn