Volledig scherm
De Quabbenbergerbrug tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer. © Google

Scheur in Quabbenbergerbrug: zwaar verkeer tijdelijk geweerd

UpdateZwaar verkeer kan voorlopig geen gebruik maken van de Quabbenbergerbrug in het buitengebied van Terwolde. Bij onderhoudswerkzaamheden aan deze brug, die loopt over het Toevoerkanaal bij de aansluiting van de Quabbenburgerweg en Trippestraat, is onlangs een scheur ontdekt.

In opdracht van de gemeente Voorst heeft ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk een draagkrachtonderzoek uitgevoerd. Volgens een gemeentewoordvoerder lijkt het erop dat de schade te herstellen is.  Tot dat dit is gebeurd, mag alleen verkeer met een maximaal gewicht van 20 ton en een aslast van 5,3 ton over de brug. 

,,We hebben overleg gevoerd met LTO en Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, omdat er normaal gesproken veel landbouwverkeer en voertuigen van loonwerkers over de brug gaat. Binnenkort gaan we weer met het ingenieursbureau om tafel om te bepalen hoe we de brug het beste kunnen herstellen”, aldus de gemeentewoordvoerder. Het is onduidelijk hoelang de afsluiting voor zwaar verkeer gaat duren.

Apeldoorn