Vee en Vleeshandel Mulder B.V. in Twello heeft een waarschuwing gekregen van de NVWA.
Volledig scherm
PREMIUM
Vee en Vleeshandel Mulder B.V. in Twello heeft een waarschuwing gekregen van de NVWA. © Ruben Meijerink

Slachterij in Twello krijgt waarschuwing van NVWA na undercoverbeelden: ‘Te lichte straf’

Slachterij Vee- en vleeshandel Mulder BV in Twello krijgt een waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Aanleiding daarvoor zijn undercoverbeelden van dierenmishandeling die Animal Rights in juni deelde. De dierenrechtenorganisatie maakt bezwaar tegen de ‘te lichte straf’. ,,Ze nemen het niet serieus. Dat is heel kwalijk.”

10 reacties

 • Martin Schuitert

  2 maanden geleden
  Wat een gemekker toch
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Govert: Helemaal mee eens. Maar zou ook goed zijn als er meer toezicht is in het voortraject want ook dat is veelal niet heel erg diervriendelijk. Jan: Waarom moet Animal Rights aangepakt worden? Het is alleen maar goed dat de schimmigheid in de bio-industrie eindelijk eens tegen het licht gehouden wordt. Anno 2021 is het niet meer normaal dat mensen de ogen sluiten voor de ellende die voorafgegaan is aan het stuk leedvlees dat op hun bord ligt. Veel (rood) vlees eten is niet eens gezond.
 • J. Jansen

  2 maanden geleden
  @W.O.U. de Vries: het is werkelijk ongelooflijk en onmenselijk dat u uw mening over abortus onder dit artikel plaatst. Volstrekt ongepast. Ik hoop dat u verder wel een vredelievend mens bent die weloverwogen keuzes maakt, want deze reactie was het in ieder geval beide niet.
 • J. Jansen

  2 maanden geleden
  @Govert Maan: ik kom uit Twello waar bij de Coveco destijds de deuren in de zomer wagenwijd openstonden en je de varkens gewoon zag hangen. De vrachtwagens met varkens stonden toen midden in het dorp voor de Centra, Piccolo en de videotheek (destijds) in een rij opgesteld. Ik heb er geen moeite mee. Maar wie op deze manier naar zijn voedsel kijkt ziet dat het bijna onmogelijk is om voedsel tot je te krijgen die volledig welzijn voor mens, dier en milieu garandeert Dus we zijn allemaal hypocriet?
 • W.O.U. de Vries

  2 maanden geleden
  in een abortus kliniek worden ook kinderen gedood daar hoor je niemand over het schijnt dat een varken belangrijker is dan een mens

Apeldoorn