Volledig scherm
De PMD-containers zijn herkenbaar aan hun oranje deksel. © gemeente Voorst

Slechts fractie Voorstenaren ziet af van extra container

TWELLO - Het overgrote deel van de inwoners van de gemeente Voorst krijgt deze maand een extra container bij huis. Deze van een oranje deksel voorziene kliko is bedoeld voor plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons; oftewel PMD-afval.

DBI Container Service gaat in de gemeente 8300 containers van 240 liter en 950 bakken van 180 liter verspreiden. Slechts 143 huishoudens (circa 1,5 procent) hebben aangegeven dat zij geen PMD-container wensen te ontvangen. Deze container-weigeraars kunnen de betreffende afvalstromen inzamelen in doorzichtige zakken en die vervolgens achterlaten bij een van de brengpunten. Die bevinden zich in de kernen Voorst en Terwolde en bij de gemeentewerf in Twello.

De levering van de containers heeft plaats in de periode van 14 t0t 25 november. Op www.voorst.nl kunnen burgers op basis van hun postcode en huisnummer de leveringsdag zien. Zij hoeven die dag niet thuis te zijn, de container wordt voor hun huis geplaatst.

Voorstenaren kunnen in de week van 27 tot en met 31 december voor het laatst hun PMD-afval in de speciale PMD-zakken aan de weg zetten. De eerste leging van de nieuwe containers staat gepland voor de derde week van 2017.

Apeldoorn