Volledig scherm
De storing in de openbare verlichting in Twello kan vanwege de hitte nog niet worden verholpen. © ANP (foto ter illustratie)

Storing openbare verlichting Twello nog niet verholpen vanwege hitte

Vanwege de aanhoudende hitte gaat Liander deze week de storing aan de openbare verlichting in Twello nog niet verhelpen. Dat hebben de netbeheerder en de gemeente Voorst vanochtend besloten.

Er is besloten tot uitstel omdat bij de werkzaamheden de stroom enige tijd moet worden afgesloten. Beide partijen vinden dit onder de huidige omstandigheden niet verantwoord. 

Problemen voorkomen

Ze willen voorkomen dat bewoners in de problemen komen door bijvoorbeeld airco's en ventilatoren die het zonder stroom niet doen of dat medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden bederven.

Het is de bedoeling de storing aan de straatverlichting in het gebied Jachtlustplein, Mozartstraat, Duistervoordseweg, Oude Veldjes en omgeving medio augustus te verhelpen. Vijf dagen voor de nieuwe datum ontvangen de bewoners die tijdelijk zonder stroom komen te zitten een brief. 

 1. Ernstig zieke Voorstenaar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

  Ernstig zieke Voorste­naar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

  Mark Gilligan wil niet langer lijdzaam toezien hoe hij steeds verder aftakelt. Hij verkiest de aanval tegen de slopende ziekte multiple sclerose (MS). De 54-jarige Voorstenaar is een crowdfundingsactie gestart. Die moet 75.000 euro opleveren zodat hij in Mexico of Rusland een stamceltransplantatie kan ondergaan. Deze behandeling wordt in Nederland (nog) niet aangeboden. De actie kent een vliegende start: in een week is er al bijna 18.000 euro gedoneerd.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

Apeldoorn