Teuge als kenniscentrum: Hoe lang moet een vliegtuig eigenlijk aan de laadpaal?

videoMet twee personen van Amsterdam naar Brussel vliegen in een elektrisch toestel is al haalbaar. Daarom zet vliegveld Teuge volop in op elektrisch vliegen met een nieuw kenniscentrum, dat 1 februari van start gaat. Het levert niet meteen vluchten op. ,,Elektrisch vliegen is een ontwikkeling met een lange adem."

'Nederland moet voortrekker worden op het gebied van elektrisch vliegen, we hebben daarvoor alles in huis. De luchtvaartindustrie mag daarin best wel wat proactiever worden", zegt directeur van vliegveld Teuge en Twente Meiltje de Groot. Nederland heeft oude industrie, zoals Fokker, die het kan gebruiken om een grote speler te worden op het gebied van innovatieve luchtvaart. 

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

Apeldoorn