Teuge als kenniscentrum: Hoe lang moet een vliegtuig eigenlijk aan de laadpaal?

videoMet twee personen van Amsterdam naar Brussel vliegen in een elektrisch toestel is al haalbaar. Daarom zet vliegveld Teuge volop in op elektrisch vliegen met een nieuw kenniscentrum, dat 1 februari van start gaat. Het levert niet meteen vluchten op. ,,Elektrisch vliegen is een ontwikkeling met een lange adem."

'Nederland moet voortrekker worden op het gebied van elektrisch vliegen, we hebben daarvoor alles in huis. De luchtvaartindustrie mag daarin best wel wat proactiever worden", zegt directeur van vliegveld Teuge en Twente Meiltje de Groot. Nederland heeft oude industrie, zoals Fokker, die het kan gebruiken om een grote speler te worden op het gebied van innovatieve luchtvaart. 

  1. Voorst laat gemeentehuis ontwerpen door gerenommeerd bureau De Twee Snoeken

    Voorst laat gemeente­huis ontwerpen door gerenom­meerd bureau De Twee Snoeken

    Architectenbureau De Twee Snoeken uit Den Bosch heeft de aanbesteding gewonnen voor de renovatie en verduurzaming van het Voorster gemeentehuis in Twello. Het gaat om een ‘total engineering’-opdracht. Dit betekent dat het bureau verantwoordelijk is voor vrijwel alle disciplines: van het ontwerp tot de installatietechniek en van brandveiligheidsadvies tot een goed werkklimaat. Alleen de keuze van de aannemer valt buiten deze aanbesteding.

Apeldoorn