Tijdelijk afschotverbod pijnigt Twellose fruitkweker: ‘Ik mag voor de kosten opdraaien’

VideoDe peren van de Twellose fruitkweker Henk Klomp vallen al voordat ze geoogst zijn in de smaak. Kraaien duiken hongerig op zijn vruchten. Afgelopen weken was het in Gelderland door de rechter verboden om kraaien af te schieten om schade te voorkomen. Sinds gisteren mag de bestrijding weer worden uitgevoerd dankzij een aanpassing van het provinciale Faunabeheerplan. Maar de schade is al geleden. ,,Ik mag voor de kosten opdraaien.’’

5 reacties

 • anneke vos

  1 maand geleden
  Hoezo de gemeente het is een risico van het vak . En hoe loste men dat dan vroeger op ? vogel verschrikker of een hond die ze weg blaft. En netten belletjes in de boom.
 • Eddy Masselink

  1 maand geleden
  Klomp moet niet zeuren. Als je de kat op het spek bindt, dan moet je ook de gevolgen daarvan gedogen. En heeft hij voorzorgsmaatregelen genomen? Nee hè...
 • Leos Vriend

  1 maand geleden
  @van Maanen, Hele boomgaard overdekken met netten, zijkanten ook dicht maken, anders komen ze er nog onder, kost weer tonnen, zonder dat er iets tegenover staat. Zinloos. En nee, er hoeft niet domweg alles afgeschoten te worden, enkel in deze periode, enkele weken, enkele kraaien(waar er meer dan zat van zijn) schieten, en de schade is verdwenen.
 • van Maanen

  1 maand geleden
  Waarom hangen er geen netten dan? Je kan toch niet domweg van alles gaan afschieten? Ik snap het probleem wel, maar afschieten lijkt me niet de oplossing.
 • ferdinand bosvelt

  1 maand geleden
  iegelijk moet de gemeente dat gratis doen en niet de wij de burg

Apeldoorn