Traumahelikopter landt op A1 voor ernstig ongeval bij Wilp

Update & VideoEen auto is zondagavond op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn ter hoogte van Wilp van de weg geraakt. Dat gebeurde door een aanrijding. De auto kwam tot stilstand op de parallelweg, de Blankenhuisweg. De A1 werd na het ongeluk gedeeltelijk afgesloten.

Het ongeluk vond tegen 23.10 uur plaats. Volgens politiewoordvoerster Jacqueline Rustidge reed de auto eerst bovenop een voorligger. Over de verdere toedracht kan zij nog geen mededeling doen, meldt zij deze maandagochtend. 

Vermoedelijk heeft de auto na de aanrijding de vangrail in de middenberm geraakt. Daarna is de auto over de snelweg richting de berm geschoten, om door de afrastering te gaan. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een paal van een straatnaambord, aan de andere kant van de parallelweg. 

Naast de politie, brandweer en ambulance werd er ook een traumahelikopter opgeroepen om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is uit de auto gehaald en afgevoerd naar een ziekenhuis. De ernst van het letsel is nog onbekend. De bestuurder is nog wel in leven, laat politiewoordvoerster Rustidge maandagochtend rond 9.00 uur weten. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde op de A1, ter hoogte van Wilp. © News United / Rens Hulman

Apeldoorn