Trees (77) ontsnapte nipt aan grote beuk die bij storm voorhuis in Terwolde plette

VideoDinsdag 29 mei 2018, vandaag precies een jaar geleden, stond de tijd om 17.20 uur letterlijk stil in de woonboerderij van Hans en Trees Immink uit Terwolde. Bij een hevige storm was de kolossale, rode beuk aan de zijkant van het huis omgewaaid en op het voorhuis gevallen. Daarin bevond zich Trees Immink, die aan de dood ontsnapte. De klok in de voorkamer had het door de klap begeven. 

Trees Immink bij de stronk van de rode beuk die vorig jaar mei op de woonboerderij viel. De Terwoldse raakte gewond aan haar been. De schade aan het huis was enorm. De stronk, waarop nu geiten spelen,  wordt binnenkort verwijderd. Trees en haar man Hans vinden hem te confronterend.
Volledig scherm
Trees Immink bij de stronk van de rode beuk die vorig jaar mei op de woonboerderij viel. De Terwoldse raakte gewond aan haar been. De schade aan het huis was enorm. De stronk, waarop nu geiten spelen, wordt binnenkort verwijderd. Trees en haar man Hans vinden hem te confronterend. © Ronny te Wechel

,,Ik had gekeken hoe het met de geiten ging, omdat het zo stormde. Onderweg naar de deur hoorde ik gekraak en glasgerinkel. Ik draaide me om en zag de boom in de woning.” Trees Immink (77) was totaal overrompeld. ,,Op mijn been zat een flinke schaafwond. Ik ben stil blijven staan, omdat de deur niet open wilde. Ik heb om hulp geroepen en Hans (echtgenoot , red.) kwam me helpen.”

De kolossale boom viel op het voorhuis.
Volledig scherm
De kolossale boom viel op het voorhuis. © Dijkhof Bouw
  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

Apeldoorn