Treinreizigers vinden Klarenbeek geweldig en ’t Harde niks, maar deze stations lijken sprekend op elkaar...
(En: zo waarderen treinreizigers jouw station)

Video + interactieve kaartUit reizigersonderzoek van de NS en ProRail blijkt dat Klarenbeek één van de best gewaardeerde stations is van Nederland en dat van ’t Harde één van de minst gewaardeerde. Best raar, want op het eerste oog lijken de stations een tweeling. Verslaggeefster Phaedra Werkhoven bezocht beide stations, op zoek naar een greintje forensengeluk.

Wat verwacht je van een station? Ergens hoop je bij een dorp als ’t Harde toch wel op iets. Maar die vraag kun je op station ’t Harde maar beter niet stellen. Want er is namelijk niks. Behalve dan heel veel militaire voertuigen, vanwege de legerbasis die er pal achter zit. Met veel bijbehorende knappe militairen, die ’s zomers vast leuk om naar te kijken zijn.

En er rijdt een trein, er hangt een klok, er is een afdakje. Oh ja, je kunt er je auto parkeren, gratis. Of fietsen stallen in een speciaal daarvoor bestemde kluis. Voor de rest is er nog een donker tunneltje onder het spoor door waar je ’s avonds na achten waarschijnlijk dood gevonden wordt.

Het station van het Gelderse Klarenbeek (links) behoort volgens NS onderzoek tot de best gewaardeerde stations van Nederland en dat van het Veluwse ’t Harde (rechts), tot de minst gewaardeerde. Vreemd, want ze lijken best veel op elkaar.
Volledig scherm
Het station van het Gelderse Klarenbeek (links) behoort volgens NS onderzoek tot de best gewaardeerde stations van Nederland en dat van het Veluwse ’t Harde (rechts), tot de minst gewaardeerde. Vreemd, want ze lijken best veel op elkaar. © Maarten Sprangh

Geen toilet

Kortom, het lijkt niet verrassend dat dit station het minst gewaardeerd wordt door treinreizigers in onze regio. Mocht je naar het toilet willen, dan heb je op dit station gewoon heel erg veel pech. Ook een drankje of iets 

Apeldoorn