Volledig scherm
Twellonaar Wiel Palmen heeft een voorstelling gewijd aan de Nepalese danser Manab. © RONNY TE WECHEL/archieffoto

Twellonaar schrijft voorstelling over turbulente leven Nepalese
danser

Negenentwintig jaar is hij, Manab Tamang Thing. Hoe jong de Nepalese danser ook is, heeft-ie een turbulent leven al achter de rug. Twellonaar Wiel Palmen schreef een voorstelling over Manab, die ook student is.

Manab Tamang Thing is één van de Nepalezen die een rol spelen in een nieuw boek van Wiel Palmen. In die uitgave belicht de Twellonaar hoe een aantal jongeren zich onttrekken aan ellende in Nepal, denk aan drugsgebruik en prostitutie. Palmen hoopt het boek in november volgend jaar te presenteren.

Ouders

De Twellonaar is adviseur van de stichting El Mundo. In de voorstelling beschrijft hij het woelige leven van de Nepalese danser. Manab mocht van zijn ouders niet naar school. Daarom verliet hij op dertienjarige leeftijd zijn geboortedorp, en vertrok richting de hoofdstad Kathmandu. Om naar school te kunnen, werkte hij ’s avonds en 's nachts.

Manab werd ontdekt als danser, trad op voor de Nationale TV en won diverse prijzen. Ook komt hij erachter dat hij zich tot jongens aangetrokken voelt. Later zet hij zich in voor de emancipatie  van homo’s in Nepal.

Vechter

In de voorstelling voltrekt zich in dans, dialoog en zang het leven van een vechter. Manab danst in Nepalese kostuums, die speciaal voor deze uitvoering zijn ontworpen. Het koor Fa Mi Contento zingt. Gesproken en gezongen wordt er vooral in het Nederlands; enige dialogen zijn in het Engels. 

Een voorstelling over Manab is op zaterdag 26 oktober in Wilp, om 15.00 uur in het theater Kleine Noordijk. Toegangskaarten kosten 12,50 euro, in de voorverkoop tien euro. De kaarten zijn te bestellen bij palme060@gmail.com, elmundoadm@gmail.com en wichgers@kpnmail.nl.

Bibliotheek

De Nepalese danser is ook op zondag 3 november te zien in de bibliotheek in Deventer. Dat optreden begint om 15.30 uur.

  1. Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis  tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’
    PREMIUM

    Huisdieren­be­zit­ter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

    De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.

Apeldoorn