Volledig scherm
Een volle aula van het Veluws College Twello. De middelbare school heeft zijn zinnen gezet op drie noodlokalen. © Archieffoto Ronny te Wechel

Veluws College Twello voelt jas knellen:
aanvraag ingediend voor noodlokalen

Twee jaar na de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw kampt het Veluws College Twello met ruimtegebrek. De middelbare school voor mavo en onderbouw havo en vwo heeft bij de gemeente Voorst een verzoek ingediend voor drie noodlokalen.  Deze ‘cabins’ zijn naar verwachting maximaal vier jaar nodig.

Mariëlle Wolthuis, communicatieadviseur van de Veluwse Onderwijsgroep waaronder het Veluws College Twello valt, zegt dat buurtbewoners met een brief zijn geïnformeerd over de aanvraag voor tijdelijke leslokalen. Omwonenden die behoefte hebben aan meer informatie zijn vrijdag om 15.30 uur welkom in de school. Zij kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden door te mailen naar twello@veluwscollege.nl.

In de brief aan buurtbewoners legt de directeur van de Twellose vestiging, Piet Oosting, uit dat de noodlokalen weliswaar zichtbaar zullen zijn, maar dat zij worden opgenomen ‘in een mooie omgeving’. De cabins sluiten volgens Oosting aan bij de parkeerplaats achter de school en de omgeving van de noodlokalen wordt ‘netjes vormgegeven’

Aantrekkende werking

Het schoolgebouw aan de Veilingstraat in Twello is sinds mei 2017 in gebruik - de officiële opening was in september dat jaar - en trekt leerlingen uit de wijde omgeving. Het leerlingental bedroeg bij aanvang van dit schooljaar 465 tegen 385 een jaar eerder. Wolthuis: ,,We merken dat het nieuwe schoolgebouw, dat zie je elders ook, een aantrekkende werking heeft. Volgens de prognoses zet de leerlingengroei niet door. We verwachten dat de noodlokalen na vier jaar weer weg kunnen.” 

Veluws College Twello in de lift

Leerlingenaantallen:

2018-2019: 465

2017-2018: 385

2016-2017: 336

Aanmeldingen

2019-2020: 142

2018-2019: 146

2017-2018: 131

 1. Aannemer stelt Voorstenaren gerust: ‘nieuwe’ Rijksstraatweg komt dit jaar gereed
  PREMIUM

  Aannemer stelt Voorstena­ren gerust: ‘nieuwe’ Rijks­straat­weg komt dit jaar gereed

  ‘Ze hadden toch al veel verder moeten zijn met de Rijksstraatweg?’ Deze indruk hebben veel Voorstenaren met betrekking tot de aanpak van de doorgaande weg in hun dorp. Volgens aannemer NTP Infra is er sprake van een achterstand van ‘slechts een handvol dagen’. ,,We hebben voor de bouwvak twee reserveweken ingepland”, stelt omgevingsmanager van de aannemer Henk Bos dorpelingen en lokale ondernemers gerust.
 2. ‘Onhandige’ Voorster wethouder komt goed weg in netelige kwestie rond Deventer Buitensociëteit
  PREMIUM

  ‘Onhandige’ Voorster wethouder komt goed weg in netelige kwestie rond Deventer Buitenso­cië­teit

  ,,Bent u in de toekomst nog geloofwaardig als wethouder?” Op deze vraag van Bert Visser (PvdA-GroenLinks) antwoordde Voorster wethouder Arjen Lagerweij gisteravond bevestigend: ,,Ja, daarvan ben ik overtuigd. Ik handel altijd naar eer en geweten.” Een deel van de oppositie vond dat Lagerweij zich door de kwestie rond de Deventer Buitensociëteit in een zeer lastige positie heeft gemanoeuvreerd. Volgens VVD-Liberaal 2000 moet hij de eer aan zich zelf houden. Gemeente Belangen, veruit de grootste fractie, bleef haar wethouder onvoorwaardelijk steunen.

Apeldoorn