Volledig scherm
De ontruiming van het drugslab in Voorst. © Rens Hulman / News United

Verdachte drugslab in Voorst ontloopt dwangsom

De bewoner van een boerderij aan de Gravenstraat in Voorst, bij wie in januari een amfetaminelab is opgerold, hoeft de gemeente geen dwangsom van 90.000 euro te betalen.

De dwangsom was door de gemeente te nauw geformuleerd. ,,We hebben die destijds opgehangen aan hennep. Harddrugs in een drugslab is wat anders. Hier kunnen we lering uit trekken'', zegt burgemeester Jos Penninx. Hij wacht op de rapportage van de politie en beslist daarna welke maatregel hij wel kan treffen om herhaling van criminele feiten op het adres te voorkomen. De nu 50-jarige verdachte werd eind 2015 en begin 2017 opgepakt voor hennepteelt.

Hennepkwekerij

In Klarenbeek legde B en W ook een dwangsom aan een hennepkweker op. In juli 2017 is in een schuur aan de Clabanusweg een hennepkwekerij met 750 planten ontmanteld. Twee verdachten van 32 en 33 werden aangehouden. Bij een volgende overtreding van de Opiumwet of het in strijd handelen met het bestemmingsplan eist de gemeente 70.000 euro. Een bezwaarschrift tegen de dwangsom is door B en W ongegrond verklaard.

Apeldoorn