Volledig scherm
De auto belandde onderaan de A1 bij Wilp in de berm. © Luciano de Graaf

Vermist hondje na auto-ongeluk op A1 bij Wilp terecht

UpdateEen automobilist is gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de A1 ter hoogte van Wilp. De auto raakte van de weg, sloeg over de kop en kwam zo'n 20 meter naast de snelweg tot stilstand. Een hondje dat in de auto zat raakte enige tijd spoorloos.

Het ongeval gebeurde even na 18.00 uur op de A1 van Apeldoorn richting Deventer. Wat er precies voorafging aan de crash is nog onduidelijk. 

Viervoeter terecht

Volgens een videocorrespondent is het hondje 2,5 kilometer verderop in een weiland gezien. De viervoeter is inmiddels terecht en terug bij de eigenaren. 

Gewond

De bestuurder van de auto raakte dusdanig gewond dat hij of zij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De auto raakte ernstig beschadigd. Vanwege het ongeval was de rechterrijstrook van de A1 enige tijd afgesloten.

  1. Basisschool in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier
    PREMIUM

    Basis­school in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier

    Een betrokken vader heeft eraan bijgedragen dat leerlingen van basisschool St. Martinus in Bussloo weer zonder angst voor jeukrupsen kunnen buitenspelen. De man, die anoniem wil blijven, regelde dat een hoveniersbedrijf gisterochtend een flink aantal nesten uit eiken bij school verwijderde. Daarvoor had een handvol leerlingen jeukklachten en gisteren bleven twee kinderen thuis, omdat ze ziek waren door brandharen van de rups.

Apeldoorn