Volledig scherm
Sfeerbeeld van een eerdere editie van de avondwandelvierdaagse in Voorst. © Wandelvereniging Tempo/Facebook

Verwacht onweer en hagel gooien roet in eten van avondwandelvierdaagse in Voorst: etappe afgeblazen

UpdateDe circa 300 deelnemers aan de 51ste avondwandelvierdaagse in Voorst komen vanavond niet in actie. De organisatie heeft moeten besluiten de tweede etappe af te blazen, omdat er onweer en hagel is voorspeld voor vanavond.,,Helaas het risico is te groot. Morgen gaan we met frisse moed voor de derde etappe.”

Jeroen Kramp van de organiserende Wandelvereniging Tempo was eerder vandaag nog positief gestemd ondanks het ochtend-onweer. ,,Niets is veranderlijker dan het weer. We nemen vanavond om 18.00 uur een beslissing en zullen die ook via Facebook delen. Het zou erg jammer zijn als vanavond niet doorgaat in verband met een feestelijk onthaal dat De Beele voor onze wandelaars heeft geregeld”, zei Kramp.

Op de eerste dag van de avondwandelvierdaagse trakteerde de Rabobank alle wandelaars op een appel.  In verband met de tropische temperaturen deelden vrijwilligers langs de route extra koud water uit aan de 10-kilometerlopers. Andere afstanden zijn de 3 en 6 kilometer.

 1. Ernstig zieke Voorstenaar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

  Ernstig zieke Voorste­naar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

  Mark Gilligan wil niet langer lijdzaam toezien hoe hij steeds verder aftakelt. Hij verkiest de aanval tegen de slopende ziekte multiple sclerose (MS). De 54-jarige Voorstenaar is een crowdfundingactie gestart. Die moet 75.000 euro opleveren zodat hij in Mexico of Rusland een stamceltransplantatie kan ondergaan. Deze behandeling wordt in Nederland (nog) niet aangeboden. De actie kent een vliegende start: in een week is er al bijna 18.000 euro gedoneerd.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

Apeldoorn