Volledig scherm
De Stentor-clubheld van 2016: Martin Timmermans (Voorwaarts Twello).

Video | En de Stentor-clubheld van 2016 is... Martin Timmermans!

ZWOLLE - Martin Timmermans van Voorwaarts Twello is de eerste Stentor Clubheld uit de geschiedenis. Hij gaat op woensdag 30 november op het KNVB Sportcentrum in Zeist de strijd aan met de veertien andere regiowinnaars.

Daar zal hij een deskundige jury moeten zien te overtuigen waarom hij de titel Clubheld van de Amateursport 2016 verdient. Slaagt Timmermans daarin, dan wint hij tienduizend euro voor zijn club.

Honderd meer dan nummer 2
Donderdag werd al duidelijk dat de 70-jarige Twellonaar veruit de meeste stemmen vergaarde: 577. Bijna honderd meer dan de nummer twee op de lijst met gemeentewinnaars, Dick Vosselman van FC Zutphen (484). Maar het aantal stemmen hoefde niet per se doorslaggevend te zijn.

Jury
De jury, bestaande uit onder andere voormalig topschaatser Stefan Groothuis, zou nog anders kunnen beslissen. Bijvoorbeeld op basis van motivaties. Gezien de ruime voorsprong van Timmermans zou het volgens de jury echter geen recht doen aan de stemming om voor iemand anders dan Timmermans te kiezen.

Martin Timmermans van Voorwaarts Twello is verkozen tot de eerste Stentor Clubheld in de geschiedenis. Hij gaat door naar de landelijke verkiezing, en maakt kans op 10.00 euro voor zijn club.

Apeldoorn