Ondanks de inzet van de brandweerlieden kon de villa niet worden gered.
Volledig scherm
Ondanks de inzet van de brandweerlieden kon de villa niet worden gered. © Pim Velthuizen

Video | Omstreden 'Vluchtelingenvilla' Twello brandt af

TWELLO - In de leegstaande 'vluchtelingenvilla' aan de Oude Rijksstraatweg in Twello woedde in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand.

 1. Het is bloedheet: is dit het begin van de langste hittegolf ooit? Weerman Mark uit Twello weet het antwoord
  PREMIUM

  Het is bloedheet: is dit het begin van de langste hittegolf ooit? Weerman Mark uit Twello weet het antwoord

  De hittegolf, de eerste van dit jaar, is een feit: vandaag is het opnieuw tropisch en is de weermijlpaal daar. En de hitte houdt voorlopig ook nog aan. Zo lang zelfs dat zelfs het record van de langste hittegolf ooit in beeld komt. Wordt het record van 18 dagen (in de bloedhete zomer van 1975) verbeterd? De Twellose weerman Mark Wolvenne duikt op verzoek van de Stentor in de historie, de huidige weersmodellen én denkt het antwoord te weten.
 2. Bedrijf nummer drie de dupe van ‘onschuldig feestje’ in Twello: ‘Ik ben niet boos, maar het is verschrikkelijk klote’
  PREMIUM

  Bedrijf nummer drie de dupe van ‘onschuldig feestje’ in Twello: ‘Ik ben niet boos, maar het is verschrik­ke­lijk klote’

  Drie oproepkrachten van activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo waren zo'n twee weken geleden op het feestje in Twello dat zorgde voor een reeks coronabesmettingen in de regio. Vorige week besloten de Deventer Buitensociëteit & Bowling en café De Bisschop al vrijwillig hun deuren te sluiten wegens een link met dit feestje. Nu blijken twee van de drie medewerkers van Pitch&Putt positief getest, vertelt eigenaar Bas van Roosmalen. ,,Dit kost ons duizenden euro’s.”

Apeldoorn