Volledig scherm
Na de vijfde en laatste editie van de Ronde van Terwolde resteren er mooie herinneringen en foto's aan een inzamelingsactie voor het goede doel van oude en jonge hardlopers en wandelaars, sportievelingen in een rolstoel en wheelers. © Picasa

Vijfde en laatste Ronde van Terwolde levert 1500 euro op

Initiatiefneemster Lucia Kiesbrink keek voldaan terug. De vijfde en tevens laatste Ronde van Terwolde heeft gisteren 1500 euro opgebracht, te besteden aan goede doelen in de gemeente Voorst en omstreken. ,,Het is mooi geweest.''

De Ronde van Terwolde werd vijf jaar geleden op touw gezet als een inzamelingsactie voor het goede doel. Samen konden oude en jonge hardlopers en wandelaars, sportievelingen in een rolstoel en wheelers zich inspannen voor hun medemens.

Tamara

Georganiseerd door de stichting Tamara, die is vernoemd naar de dochter van Lucia Kiesbrink die vijf jaar geleden verongelukte. Een evenement, geheel in de stijl van Tamara, die een zwak had voor mensen met een beperking en mensen die het moeilijk hadden.

Tijdens de eerste editie kwamen er 500 deelnemers in actie. Gisteren zetten 230 sportievelingen zich in voor de medemens tijdens de laatste tocht. 

  1. Tijd dringt bij zoektocht naar oplossing voor ‘oud-papierclubs’ in gemeente Voorst
    PREMIUM

    Tijd dringt bij zoektocht naar oplossing voor ‘oud-papier­clubs’ in gemeente Voorst

    Voor de Voorster partijen die (groten)deels afhankelijk zijn van oud-papierinkomsten moet snel duidelijk zijn wat er na de jaarwisseling gaat veranderen. Dit vindt VVD-Liberaal 2000. Fractielid Emiel de Weerd bestookte wethouder Arjen Lagerweij maandag in de gemeenteraad met vragen over deze kwestie. Hij deed dit omdat afvalverwerker Renewi geen vrachtwagens op zaterdag meer wil inzetten. Dit brengt de oud-papierpartijen in problemen.

Apeldoorn