Zo lang het nieuwe luchthavenbesluit nog niet in werking is getreden, overtreedt de luchthaven de regels, aldus de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo lang het nieuwe luchthavenbesluit nog niet in werking is getreden, overtreedt de luchthaven de regels, aldus de rechtbank. © Archief/Ronald Hissink

Vliegveld Teuge overtreedt volgens rechter de regels, maar provincie weigert op te treden

De provincie moeten optreden tegen vliegveld Teuge omdat deze luchthaven sinds 2014 illegaal opereert. Dat stelt de actiegroep Lelygate Klarenbeek, die in het gelijk is gesteld door de rechtbank in Arnhem. Gelderland vraagt aan de Raad van State om opschorting van deze uitspraak in afwachting van het hoger beroep.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”