Volledig scherm
De vogelkijkhut in de Rammelwaard bij Voorst werd vanmiddag voorzien van een paneel. Boswachter Jaël Bergwerff en werkgroeplid Carin Barendregt onthulden het paneel. © Sander Grootendorst

Vogelkijkhut Rammelwaard nu voorzien van informatie

De vogelkijkhut in de Rammelwaard bij Voorst staat er al ruim twaalf jaar. Sindsdien moeten er tienduizenden vogels zijn geobserveerd, zeker als je de ganzen meetelt. Dinsdagmiddag is in de hut een paneel geplaatst met foto’s van 26 soorten die je op en langs het water kunt zien. 

Van de gewone fuut tot de zeldzame visarend. Het is een initiatief van Vogelwerkgroep Zutphen en omstreken en Staatsbosheer (SBB). Twee SBB-mannen bevestigden het paneel én een paal langs de dijk die naar de 360 meter IJsselwaarts gelegen hut verwijst. Werkgroeplid Jouck Iedema schilderde de koppen van enkele paaltjes langs de route geel. 

Boswachter Jaël Bergwerff en werkgroeplid Carin Barendregt onthulden het paneel. ,,Het is meteen een stuk sfeervoller”, constateerden de aanwezigen. ,,Alleen de gordijntjes ontbreken nog.” Die komen er uiteraard niet, want dan onttrek je de vogels aan het zicht. Wel zou de werkgroep langs het laatste deel van de route graag een afscheiding willen, bijvoorbeeld van riet. Maar vanwege ‘Ruimte voor de Rivier’ is Rijkswaterstaat  daartegen.

Volledig scherm
Dinsdag werd er een navigatiepaal geplaatst richting de vogelkijkhut in de Rammelwaard bij Voorst. © Sander Grootendorst
  1. Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

    Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

    ‘Een degelijke premier’ en ‘integere politicus’ noemt schrijver en oud-politicus voor D66 Jan Terlouw (86) de zaterdag overleden oud-premier Wim Kok (PvdA). Terlouw, voormalig vice-premier en minister van Economische Zaken (kabinet Van Agt) en van 1991 tot 1996 commissaris van de Koningin in Gelderland, had de laatste jaren geen contact meer met Kok. Hij is verrast door het overlijden van het PvdA-boegbeeld, met wie hij regelmatig te maken heeft gehad. ,,Ik wist niet dat hij ziek was.”

Apeldoorn