De voorlopige opbrengst van het benefietevenement in Voorst.
Volledig scherm
De voorlopige opbrengst van het benefietevenement in Voorst. © Mark Gilligan

Voorst geeft gul voor zieke dorpsgenoot Mark Gilligan

Het benefietevenement voor MS-patiënt Mark Gillagan in het Voorster Dorpshuis heeft zaterdag ruim 6500 euro opgebracht. ,,Het was een mad, mad, mad weekend”, zegt de geboren Ier Gillagan in zijn jongste vlog op Facebook.

Voor aanvang van het evenement, met talrijke muzikale optredens en lezingen van onder anderen oud-schaatser Stefan Groothuis en bergbeklimmer Wilco van Rooijen, werd Gillagan thuis opgehaald door Fanfare Korps Voorst.  Bezoekers van het evenement gaven vervolgens gul.  Er was ook een donatie van 250 euro van Stichting Roparun Friends Voorst en vanuit buurtdorp Wilp kreeg Gilligan een cheque van 550 euro. 

Burgerweeshuis

Om in februari 2020 in Moskou een stamceltransplantatie te kunnen ondergaan, heeft de ernstig zieke Gilligan in totaal 75.000 euro nodig.  De door hem begonnen crowdfundingactie heeft inmiddels al meer dan 40.000 euro opgebracht. Zondag  is er een benefietconcert in het Burgerweeshuis in Deventer met optredens van onder meer Drive By Wire, Rocco Ostermann en Black Djangos.  Het evenement duurt van 15.30 tot 22.00 uur.

Het affiche voor het benefietconcert dat zondag plaatsheeft in het Burgerweeshuis.  ‘Evict Mark's Lodger’  staat voor ‘Laten we Mark’s ongenode huisgast (Multiple Sclerose) uitzetten’.
Volledig scherm
Het affiche voor het benefietconcert dat zondag plaatsheeft in het Burgerweeshuis. ‘Evict Mark's Lodger’ staat voor ‘Laten we Mark’s ongenode huisgast (Multiple Sclerose) uitzetten’. © Mark Gilligan.

Apeldoorn