Volledig scherm
De ontruiming van het drugslab in Voorst begin 2018. © Archieffoto Rens Hulman/News United

Voorst: geen uitstel betaling drugsafvalrekening, betrokkenen stappen naar de rechter

De bij een drugslab in hun schuur betrokken bewoners van een woonboerderij aan de Gravenstraat in Voorst hebben de gemeente vergeefs om uitstel van betaling gevraagd. Voorst vordert van hen 29.000 euro voor de destijds gemaakte kosten voor de schoonmaak en afvoer van drugsafval. 

Door bij de bestuursrechter een verzoek tot voorlopige voorzienig  in te dienen, proberen de bewoners alsnog uitstel van betaling te bewerkstelligen. Voorster burgemeester Jos Penninx zegt niet te weten wanneer deze zaak dient. ,,Tot de uitspraak van de rechter gaan we niet over tot inning van het aan ons verschuldigde bedrag.”

In de schuur aan de Gravenstraat rolde de politie begin 2018 een professioneel amfetaminelab op. Bij de productie waren onder meer chemische vloeistoffen in de gierkelder en bodem beland. De gemeente eiste vervolgens van de bewoners dat zij  de schoonmaakactie zouden regelen.  Zij gaven hier geen gehoor aan waarna de gemeente een bedrijf inschakelde en de rekening bij de bewoners indiende. Deze is tot op heden nog niet voldaan.

Apeldoorn