Één op de zestien woningen was op 1 januari 2022 onbewoond in de gemeente Voorst. Voorst is daarmee de koploper van Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Één op de zestien woningen was op 1 januari 2022 onbewoond in de gemeente Voorst. Voorst is daarmee de koploper van Gelderland. © Ronald Hissink / Slimster

Voorst heeft meeste onbewoonde woningen van Gelderland: Hoe kan dat in tijden van woningnood?

Één op de zestien woningen was op 1 januari 2022 onbewoond in de gemeente Voorst. Voorst is daarmee de koploper van alle Gelderse gemeenten. Het zijn in tijden van woningnood verbazende cijfers. De lokale woningcorporatie, makelaars en de gemeente tasten echter in het duister over de oorsprong van de cijfers. ,,Dit kan niet kloppen. Het is mij een raadsel hoe ze hieraan komen.”

2 reacties

 • chris wolters

  2 maanden geleden
  De cijfers blijken ook niet te kloppen, aldus Wethouder Bert Visser in het programma Regio Totaal van de gecombineerde redactie van de VoorstVeluwe en Epe-Heerde 794. Terug te luisteren op de site, programma gemist Regio Totaal vrijdags van 16.00-17.00 uur
 • Henk van de Werfhorst

  2 maanden geleden
  Hoe is dit mogelijk? Er staan veel mensen te springen om een huurwoning.
 1. Een drone van de gemeente boven je hoofd als je ligt te zonnen in de tuin? Dat gebeurt niet, belooft Deventer
  PREMIUM
  7

  Een drone van de gemeente boven je hoofd als je ligt te zonnen in de tuin? Dat gebeurt niet, belooft Deventer

  Een drone boven je tuin om te controleren of de schuur er wel legaal staat? Het besluit van de gemeente Deventer om drones in te zetten bij controles heeft flink wat stof doen opwaaien. Cybersecurity-expert Brenno de Winter vraagt zich af of de gemeente de vliegende camera’s moet willen inzetten, omdat het de ‘persoonlijke levenssfeer raakt’. De gemeente verzekert echter dat Deventenaren écht niet zomaar op beeld worden vastgelegd.
  Deventer