Het gemeentehuis van Voorst aan de H.W. Iordensweg in Twello wordt in 2021 en 2022 ingrijpend gerenoveerd.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Voorst aan de H.W. Iordensweg in Twello wordt in 2021 en 2022 ingrijpend gerenoveerd. © Google

Voorst laat gemeentehuis ontwerpen door gerenommeerd bureau De Twee Snoeken

Architectenbureau De Twee Snoeken uit Den Bosch heeft de aanbesteding gewonnen voor de renovatie en verduurzaming van het Voorster gemeentehuis in Twello. Het gaat om een ‘total engineering’-opdracht. Dit betekent dat het bureau verantwoordelijk is voor vrijwel alle disciplines: van het ontwerp tot de installatietechniek en van brandveiligheidsadvies tot een goed werkklimaat. Alleen de keuze van de aannemer valt buiten deze aanbesteding.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Stephans bekendste werk in Apeldoorn werd gesloopt, nu mag hij langs het Kanaal een nieuwe handtekening zetten
  PREMIUM
  5

  Stephans bekendste werk in Apeldoorn werd gesloopt, nu mag hij langs het Kanaal een nieuwe handteke­ning zetten

  Het is een hele uitdaging. Hoe schilder je een kunstwerk, wanneer dit net boven de waterspiegel komt te staan? ,,Het is wel door mijn hoofd gegaan om met de zwembroek aan in het water te gaan staan’’, zegt Stephan Peters. Zijn werk is vanaf september op de betonnen kade van Kanaal Zuid in Apeldoorn te zien. Waar vroeger de boten tegen de wal lagen, is dan kleurrijk werk te zien.
  Apeldoorn