Vorige week donderdag werden in plaats van vlaggen weggehaald, er juist meer opgehangen in de gemeente Voorst. Bijvoorbeeld hier in Teuge.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week donderdag werden in plaats van vlaggen weggehaald, er juist meer opgehangen in de gemeente Voorst. Bijvoorbeeld hier in Teuge. © John Stevens/LDGFotografie

Voorst laat omgekeerde vlaggen gewoon door wapperen: ‘Deze week gesprekken met inwoners’

De omgekeerde vlaggen die her en der aan gemeentelijke objecten hangen in de gemeente Voorst, blijven gewoon wapperen. Voorst hoopte dat boeren de vlaggen, die er inmiddels al drie weken hangen, zelf zouden weghalen. Dat is niet gebeurd. Desondanks besluit de gemeente niet zelf tot actie over te gaan. Ze hoopt nog steeds boeren te bewegen ze zelf weg te halen.

11 reacties

 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Anneke. Ik word triest als ik jou, ik wordt boos, zie schrijven. De boeren in de Voorste Achterhoek gaan bio-gas produceren. Één van de oplossingen voor de stikstof-soap. Wie weet kook jij over enkele jaren ook op bio-gas en sta je onder de hete douche? Dat is pas duurzame groene energie, beter dan al die windturbines en zonneparken in de groene ruimte. Die vlag is maar bijzaak, maar de symbolische betekenis ervan helaas niet.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Waarom weghalen? Heeft dit rampenkabinet dan al gezegd dat de stukstofeis van tafel is? En voor de ergeraars aan de vlag: het is een internationaal erkent noodsignaal dat nu terecht overal hangt, niet alleen in Gelderland, maar ik zag ze ook in Overijssel, Drenthe, Noord Brabant en Limburg.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Laat die vlaggen lekker hangen. Ik erger me er niet aan.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Allemachtig, wat zwak, Haal die vlaggen gewoon weg gemeente. We weten nu wel wat de boeren er van vinden. Ik vind wat anders en die vlaggen ergeren me.
 • e v.d. wilgen

  2 maanden geleden
  Laten hangen die vlaggen tot 27 april en dan allemaal omdraaien dan heeft onze Willem-A nog nooit zo'n vlaggen parade op zijn verjaardag gehad.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’