Volledig scherm
© anp

Voorst vecht door in zaak precario

Het Voorster college gaat in de zaak van de precariobelasting in cassatie bij de Hoge Raad. Volgens wethouder Hans van der Sleen ziet de cassatie-advocaat aanknopingspunten in de rechtszaak tegen waterbedrijf Vitens.

Voorst had gedacht tot 2022 jaarlijks 1,6 miljoen aan precario te kunnen ontvangen van waterbedrijf Vitens, maar dat won in hoger beroep een rechtszaak tegen de gemeente. Alleen een gang naar de Hoge Raad kan nog tot een goede afloop voor Voorst leiden. Dan moet de hoogste rechter tot het oordeel komen dat het Gerechtshof in Arnhem de wet verkeerd heeft toegepast, waarna de rechtszaak over moet.

De fractie van PvdA-GroenLinks  stelde maandagavond voor niet naar de Hoge Raad te stappen. De onduidelijkheid over de heffing heeft volgens de fractie lang genoegd geduurd en extra kosten maken voor juridische procedures zijn ongewenst. Het voorstel kreeg gisteren geen steun. ,,Het is onterecht op de stoel van de jurist te gaan zitten'', reageerde D66.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Apeldoorn