Leisureland kocht stikstofrechten om het festival Down the Rabbit Hole dit jaar door te kunnen laten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Leisureland kocht stikstofrechten om het festival Down the Rabbit Hole dit jaar door te kunnen laten gaan. © Gerard Verschooten / archief

Voorst wil handel in stikstof voor festivals halt toeroepen: ‘Woningen zijn essentiëler’

Minder dieren in de wei bij de boer om een groot festival door te kunnen laten gaan? Organisaties moeten soms stikstofrechten opkopen om hun eigen uitstoot te compenseren. En dat vindt de Voorster gemeenteraad onwenselijk. ,,We moeten juist reduceren.’’

4 reacties

 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  Belachelijk gedoe die handel in stikstofrechten. Boeren die hun stikstofrechten verkocht hebben voor een leuk bedrag🤑 aan Schiphol, Rijkswaterstaat, festivalorganisaties of whatever hebben hun collega-boeren mooi in de steek gelaten. Huizenbouw moet ongeacht complexe, onduidelijke, bureaucratische stikstofregels nu toch echt gebeuren. Uitstel is onacceptabel.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Laten we alsjeblieft dat stikstofgedoe overboord zetten, het is inmiddels duidelijk dat iedereen zijn buik daar vol van heeft. We moeten ons geen bureaucratische problemen laten aanpraten, en als er fouten zijn gemaakt met het toekennen van een Natura 2000 status aan teveel gebiedjes, dan moet daar gewoon een streep door worden gezet. Dan kunnen we deze onzin gewoon achter ons laten en ons niet laten gijzelen door milieufanaten.
 • Sander Hoek

  2 maanden geleden
  Waarom krijg ik bij de handel in stikstof hetzelfde gevoel als bij de tulpenbollen mania een paar eeuwen geleden. Je weet dat het stikstof gebeuren een totaal ontspoorde idioterie is net als met de tulpenbollen toentertijd. Windhandel!
 • Matts Vos

  2 maanden geleden
  Ah de stikstofnorm. Een zelf omgedane strop letterlijk gebaseerd op nattevingerwerk, in plaats van wetenschappelijk onderzoek.