Het gemeentebestuur van Voorst wil een verbod op hout stoken bij mistig en windstil weer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentebestuur van Voorst wil een verbod op hout stoken bij mistig en windstil weer. © SHUTTERSTOCK/DAGMAR HEIKENS

Voorst wil hout stoken deels aan banden leggen:
‘Vervuilende kachels liever de deur uit’

Hout stoken wordt een stuk moeilijker in de gemeente Voorst. Burgemeester en wethouders willen een verbod op stoken bij mistig en windstil weer om zo mensen met luchtwegklachten te ontlasten. Ook moet er volgens hen een subsidie worden toegekend zodat mensen hun oude houtkachel vervangen door een moderner exemplaar.

40 reacties

 • Anne Schuurman

  2 maanden geleden
  Oh ja en voor iedereen die het heeft over rechten om te mogen stoken en hoe vervuilend alle andere dingen zijn. De fijnstof uitstoot van een houtkachel staat ongeveer gelijk aan die van 25 draaiende dieselvrachtwagens uit 2006 zonder roetfilter! Of het hebben van meerdere snelwegen naast je huis. Super gezond hè. Iedereen heeft lucht nodig om te kunnen leven!
 • Anne Schuurman

  2 maanden geleden
  Jammer genoeg wordt er al jaren niks gedaan aan een algeheel verbod. De lucht op het platteland is slechter dan in de randstad door het vele stoken. In de winter kan er geen raam open, omdat de kinderen aldoor liggen te hoesten. En dan moet iedereen niet zo zeuren en ik ga lekker stoken ..?!? Want een ander expres ziek maken is ok? Lekkere wereld leven we in. Egocentrisch ten top. De Gezondheidsraad heeft niet voor niks een advies uitgebracht al een paar jaar geleden om houtstook te verbieden.
 • Henk Proost

  2 maanden geleden
  Er is dacht ik een eis voor de hoogte van de schoorsteen. De rook heeft dan meer kans op wegwaaien. Behalve bij mist dan.
 • Laura Hofstra Veldhuis

  2 maanden geleden
  voor bbqs en vuurkorven kunnen wel speciale recreatie gebieden gemaakt worden. Ik zit hier met een baby van 5 maanden waarvan de longen nog niet volledig ontwikkeld zijn. Wij proberen het raam op tijd dicht te doen maar lukt zelden. We worden behoorlijk omsingeld door stokers, dus elke windrichting is het raak. Nu heb ik de wekker om 3u en 6u staan om ramen open en dicht te doen sinds een week. Het werkt zo wel, maar het put mij wel uit.
 • Ad Garnaal

  2 maanden geleden
  Ik ga lekker stoken, laat die klagers maar klagen.
 1. Roep om ingrijpen op Hoge Veluwe vanwege verstoring wolf, parkdirecteur slaat terug: ‘Lachwekkend’
  PREMIUM
  17

  Roep om ingrijpen op Hoge Veluwe vanwege verstoring wolf, parkdirec­teur slaat terug: ‘Lachwek­kend’

  De Faunabescherming wil dat de provincie Gelderland gaat handhaven op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Volgens de organisatie zijn er verschillende voorbeelden waaruit blijkt dat de wolf daar wordt verstoord, terwijl dat niet mag. Als de provincie niet ingrijpt dreigen verdere stappen. Parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst verwerpt de beschuldigingen en slaat terug.