Festival Ground Zero op recreatiegebied Bussloo in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Festival Ground Zero op recreatiegebied Bussloo in 2019. © Kevin Hagens / archief

Voorst wil strengere controle op middelengebruik bij festival Ground Zero op Bussloo

Als het aan de gemeente Voorst ligt wordt er bij hardcore dancefestival Ground Zero op Bussloo volgend jaar strenger gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. De gemeente wil onderzoeken of het mogelijk is dat niet alleen gecontroleerd wordt op middelengebruik bij binnenkomst, maar ook bij het vertrekken van het festivalterrein. ,,Zodat bezoekers niet onder invloed deelnemen aan het verkeer.”

8 reacties

 • H ten Have

  2 maanden geleden
  @roy. Geen probleem mee hoor als ze om 1:00 stoppen met de muziek. Dat zo’n festival de hele nacht door moet gaan is gewoon belachelijk.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  De bezoeker is zelf verantwoordelijk voor het niet besturen van een voertuig wanneer onder invloed van Erna handhaven en de straffen lijkt logischer
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Over (muziek) smaak valt ook niet te twisten, locatie bussloo midden in de natuur? Afvalverwerker op 300 meter. snelweg en aan de andere kant de IJssel, richting Loenen alleen maar weilanden , pas over het kanaal natuur die er toe doet. Een ander ook eens wat gunnen, 1 of 2 x per jaar, is er weer niet bij
 • Henny Arends

  2 maanden geleden
  Is de meerderheid van de Voorsternaren daar dan voor?
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Mijn probleem is meer de mega-geluidsoverlast van dit belachelijke festival, midden in de natuur. Ik woon in Dieren en daar kan ik er nog wakker van liggen. Er dreunt iets waar je hartkloppingen van krijgt. BEzwaar maken is zinloos, de gemeente is volledig op de hand van de organisatie heb ik gemerkt, de commercie wint altijd. Moet je voorstellen hoe ongelofelijk de natuur, de dieren, hier van te lijden hebben.
 1. Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’
  PREMIUM
  9

  Afvalinza­me­laar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

  Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.