Op verschillende plekken in de gemeente Voorst hangen sinds een paar weken omgekeerde vlaggen aan straatmeubilair. Boeren hebben de vlaggen binnen de bebouwde kom weggehaald. Daarbuiten hangen ze nog.
Volledig scherm
PREMIUM
Op verschillende plekken in de gemeente Voorst hangen sinds een paar weken omgekeerde vlaggen aan straatmeubilair. Boeren hebben de vlaggen binnen de bebouwde kom weggehaald. Daarbuiten hangen ze nog. © Ronald Hissink

Voorster boeren houden woord en halen omgekeerde vlaggen weg, maar niet allemaal: ‘Een eerste stap’

Boeren uit Voorst hebben zich aan hun afspraak met de gemeente gehouden. Donderdag zijn de omgekeerde vlaggen in de dorpskernen weggehaald. Vlaggen buiten de bebouwde kom hangen er nog wel. ,,We zijn nog in gesprek wat daarmee gaat gebeuren.”

7 reacties

 • Catharina de Zaayer

  1 maand geleden
  Hoop dat ze op vele privé terreinen blijven hangen en de rode zakdoek aan de voertuigen ook. Tot dat deze waardeloze prut regering zo gaat is van alle acties dat ze opstappen en er een echte regering komt die wel voor de echte Hollanders hun eigendommen ,cultuur en tradities opkomt . pinokio bakt er gewoon niks van al 10 jaar
 • Lorenzo Smening

  1 maand geleden
  Ofwel: de meeste vlaggen hangen er nog en de helft hangt inmiddels half los langs en boven 60 en 80km-wegen te bungelen. Het ziet er niet uit en het is, net als vele andere acties van terreurboeren, gevaarlijk voor verkeersdeelnemers.
 • Daniel De Boer

  1 maand geleden
  jos zoet Ja, extremisme wordt bestreden zoals dat hoort. Of ben jij ook zo een protesteerwappie die in plaats van argumenten, de bevolking van een democratisch gekozen regering/land gaat lastig vallen met on-Nederlands gejank?
 • Roffel

  1 maand geleden
  De vlaggen laten hangen is wel mooi maar dan met rood naar boven
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Allemaal opruimen. De schande heeft lang genoeg geduurd
 1. Kunstenares Margot tovert ‘saaie tunnel’ in Twello om tot onderwaterwereld: ‘Hier ga je even kopje onder’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  1

  Kunstena­res Margot tovert ‘saaie tunnel’ in Twello om tot onderwater­we­reld: ‘Hier ga je even kopje onder’

  Wie de afgelopen weken over de Rijksstraatweg van Deventer naar Twello reed, heeft het misschien al gezien: de eerder zo saaie, met graffiti bespoten tunnel verandert steeds meer in een groene onderwaterwereld. Deventer kunstenaar Margot Olde Loohuis (49) werkt dagelijks aan de contouren van het grote tunnelkunstwerk. ,,Mensen zijn blij dat zo’n plek als dit een positievere uitstraling krijgt.”