Luchtfoto van Lelystad Airport. Alles is klaar om vakantiegangers en hun vluchten te ontvangen. Maar of het er van komt in 2022?
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van Lelystad Airport. Alles is klaar om vakantiegangers en hun vluchten te ontvangen. Maar of het er van komt in 2022? © Shutterstock / Aerovista Luchtfo

Waar West-Veluwe voordelen ziet van Lelystad Airport, vreest Noord-Veluwe voor effect laagvliegen: ‘Grote overlast en een berg stikstof’

Het nieuwe kabinet krijgt binnenkort een brief van de burgemeesters op de Noord-Veluwe waarin zij hun grote zorgen uiten over Lelystad Airport. Daar waar gemeenten op de West-Veluwe de voordelen zien, vrezen ze op de Noord-Veluwe vooral de negatieve effecten van de polderluchthaven.

10 reacties

 • Coos Paulusma

  1 jaar geleden
  Ik geloof dat ik burgemeester Van Schaik van Harderwijk begin te begrijpen. Hij heeft het vast over de circulaire economie van de regio: je begint met een vliegveld om arbeidsmigranten in te vliegen die hotels gaan bouwen om migranten onder te brengen. Dan is het cirkeltje rond, er is economische bedrijvigheid. Want de werkeloosheid in de regio is praktisch nul. Voor de bewoners van de regio hoef je geen werk te creëren, want die hebben allemaal al een baan. Dom dat wij dat niet eerder snapten.
 • J Buitenhuis

  1 jaar geleden
  Het kan toch niet zo zijn dat we bakken met geld investeren om de Veluwe te redden en dan vervolgens het vliegveld openen met zijn laagvliegroute pal over de Veluwe.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het terecht dat Lelystad AirPort open moet,de beslissing is allang genomen,de democratie heeft gesproken,we zijn geen eiland,de economie houdt niet op bij schiphol
 • Dolly J. de Groot

  1 jaar geleden
  Dolly J. de Groot @B Zieleman, het is dankzij de heer ingenieur Leon Adegeest te danken dat Lelystad Airport nog steeds niet open is. Die ontdekte de verkeerde MER berekeningen en achterhaalde door eigen berekeningen de werkelijke cijfertjes. Had ook een vliegtuig met piloten ingehuurd, om te laten zien wat er met laag aanvliegen zou gaan gebeuren, het bleek dat het vliegtuig dan zou gaan neerstorten. Er zijn inmiddels meerdere aanklachten ingediend wegens achterhouden onderzoek uitslagen.
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  "Niet tegen de opening van Lelystad Airport"...droom verder, lieve burgervader. Er zijn niet voor niets zoveel actiegroepen opgericht en vele actiegroepen die samen SATL vormen. Men is juist wél tegen de opening van dat vliegveld! Verdiep u eens in de omwonenden van Schiphol, die hebben ervaring met de utstoot en het lawaai boven hun daken!! Praat daar eens mee!!