Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig café-restaurant Eskes aan de Dorpsstraat 42 in Vorden staat sinds 2003 leeg. © Arjan Gotink

Weinig hoop voor wegkwijnende horecapanden in wijde regio Deventer

Vraag een willekeurig persoon of-ie in de regio horecapanden kent die al jarenlang leegstaan en de kans is groot dat een flinke rij namen volgt. In de wijde regio Deventer liggen de voorbeelden voor het oprapen. Slechts in enkele gevallen lonkt een oplossing voor de langdurige leegstand. Voor de rest is het maar zeer de vraag of hier ooit nog gegeten en gedronken zal worden.

Ondernemer Jan de Croon valt dit doembeeld in elk geval niet te verwijten. Hij heeft twee wegkwijnende horecapanden nieuw leven ingeblazen. Sinds medio december 2018 is Wegrestaurant De Kar in de gelijknamige Klarenbeekse buurtschap geopend en in Twello geldt dit sinds mei 2018 voor pannenkoekenhuis C’est la vie Marie. De eerste locatie stond sinds mei 2011 leeg. De tweede, voormalig café-cafetaria De Olde Beuk aan de Oude Rijksstraatweg, sinds 2015. 

  1. Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden
    PREMIUM

    Lintje voor Klarenbeek­se voorvech­ter van betere leefomstan­dig­he­den Roemeense paarden

    Een krantenartikel in 2008 over het leed van werkpaarden in Roemenië greep Miriyam Daggelders zeer aan. De Klarenbeekse reisde met drie vriendinnen af naar het land om met eigen ogen te bekijken onder welke omstandigheden deze dieren daar leven. ,,We hebben heel veel ellende gezien. Terug in Nederland hebben we eerst geprobeerd aansluiting te zoeken bij een grote organisatie. Dat lukte niet en daarom zijn Maartje Weesie en ik op 1 september 2009 naar de notaris gestapt om Stichting Roemeense Paarden in Nood op te richten.”

Apeldoorn