Volledig scherm
De wielrenners kozen bij Nijbroek voor de rotonde in plaats van het fietspad. © News United/Rens Hulman

Wielrenner naar ziekenhuis, na aanrijding op rotonde bij Nijbroek

Een wielrenner is vanavond met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij op de rotonde in de N792/Vaassenseweg bij Nijbroek werd aangetikt door een auto en ten val kwam.

De man maakte deel uit van een groepje wielrenners op de Middendijk, dat via de rotonde de provinciale Vaassenseweg overstak om de route over de Middendijk in zuidelijke richting te vervolgen. In plaats van het verplichte fietspad om de rotonde heen kozen de wielrenners de snelste route, de hoofdrijbaan van de rotonde.

De automobilist, die achter de wielrenners reed, zag terwijl hij naar links keek voor hij de rotonde op ging niet dat de fietsers voor hem op de rijbaan bleven. Hij tikte met zijn auto de achterste van de groep aan. Deze wielrenner is met onbekende verwondingen, maar aanspreekbaar, naar het ziekenhuis gebracht.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

Apeldoorn