Volledig scherm
De wielrenners kozen bij Nijbroek voor de rotonde in plaats van het fietspad. © News United/Rens Hulman

Wielrenner naar ziekenhuis, na aanrijding op rotonde bij Nijbroek

Een wielrenner is vanavond met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij op de rotonde in de N792/Vaassenseweg bij Nijbroek werd aangetikt door een auto en ten val kwam.

De man maakte deel uit van een groepje wielrenners op de Middendijk, dat via de rotonde de provinciale Vaassenseweg overstak om de route over de Middendijk in zuidelijke richting te vervolgen. In plaats van het verplichte fietspad om de rotonde heen kozen de wielrenners de snelste route, de hoofdrijbaan van de rotonde.

De automobilist, die achter de wielrenners reed, zag terwijl hij naar links keek voor hij de rotonde op ging niet dat de fietsers voor hem op de rijbaan bleven. Hij tikte met zijn auto de achterste van de groep aan. Deze wielrenner is met onbekende verwondingen, maar aanspreekbaar, naar het ziekenhuis gebracht.

  1. Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden
    PREMIUM

    Lintje voor Klarenbeek­se voorvech­ter van betere leefomstan­dig­he­den Roemeense paarden

    Een krantenartikel in 2008 over het leed van werkpaarden in Roemenië greep Miriyam Daggelders zeer aan. De Klarenbeekse reisde met drie vriendinnen af naar het land om met eigen ogen te bekijken onder welke omstandigheden deze dieren daar leven. ,,We hebben heel veel ellende gezien. Terug in Nederland hebben we eerst geprobeerd aansluiting te zoeken bij een grote organisatie. Dat lukte niet en daarom zijn Maartje Weesie en ik op 1 september 2009 naar de notaris gestapt om Stichting Roemeense Paarden in Nood op te richten.”

Apeldoorn