Canada heeft de ruimte voor grootschalige productie van superieure grondstoffen zoals mungbonen en veldbonen, Nederland is toonaangevend in technologie en innovatie om er smakelijke, vleesvervangende producten van te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Canada heeft de ruimte voor grootschalige productie van superieure grondstoffen zoals mungbonen en veldbonen, Nederland is toonaangevend in technologie en innovatie om er smakelijke, vleesvervangende producten van te maken. © Eric Elich

Wij hebben de kennis, zij de ruimte: komen onze vleesvervangers straks van Canadese akkers?

De markt van vleesvervangers groeit. Samen met Canada loopt Nederland daarin voorop. Bij een (Oost-)Nederlandse handelsmissie omarmen ze elkaar. ,,Zij hebben de ruimte, wij de kennis. Eén plus één is drie.”

13 reacties

 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Als die plantaardige vleesvervangers zo goed voor ons zijn, waarom moeten de producten daarvan dan op 'vleesnamen' lijken? En over de bereiding: ik heb nog nooit een 'vervangende vleeslap' opgediend gekregen die 'rare', 'medium' of 'done' was. Die hap kan alleen maar 'gaar' of 'niet gaar' zijn. Ik hou het dus gewoon bij 'echt vlees'. Bovendien krijg je bij een tekort aan proteïne last van allerlei kwalen, met plantaardige proteïnen is je fysieke gesteldheid moeilijker op peil te houden.
 • Henk van de Werfhorst

  2 maanden geleden
  Goed gezegd K van Venen.
 • K. van Venen

  2 maanden geleden
  Geef de 'koe'boer dan de ruimte om dit te te produceren. En inderdaad uit Canada is belachelijk. Met lupine kun je zoveel vleesvervangers maken. Waar komt de soja vandaan dan???? Eerst eigen bodem en boer gebruiken.
 • Rene De Wilde

  2 maanden geleden
  Wat weten we nu van vleesvervangers en wat er in zit , misschien goed voor milieu. Maar zijn we wel zo zeker voor ons zelf. Misschien wel zoetekoek. Wat doet het met ons lichaam over de jaren.???
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Echt vlees en echte jus is gewoon veel lekkerder. Ik proef al of een tartaartje uit de supermarkt komt of van de keurslager is. Keurslager is veel lekkerder.